Societat

SOCIETAT

El 80% dels municipis hauran de tenir un pla d’incendis forestals

El nou pla Infocat del govern recomanarà al 20% de municipis restants de tenir-lo

Un 80% dels municipis catalans hauran de tenir un pla d’incendis forestals, una obligatorietat que augmenta dels 628 a 757 municipis. Així es recull en el nou pla Infocat del govern, que inclou la recomanació de tenir el document al 20% dels municipis restants, que s’eleven dels 113 als 190. D’aquesta manera, a diferència d’ara, no queda cap municipi català sense l’obligatorietat o la recomanació de tenir un pla d’incendis forestals. Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presentat el primer pla de Protecció Civil dissenyat per fer front a l’agreujament del escenaris de risc extrem cada cop més freqüents per l’efecte del canvi climàtic i davant uns propers mesos que s’espera siguin “durs” per la sequera persistents..

El nou sistema d’actuació també incorpora l’actualització del pla Alfa dels d’Agents Rurals, que incorporar un nivell nou de perill extrem, el 4, que permetrà actuar amb una precisió més gran i, per exemple, restringir l’accés a 19 massissos catalans i suspendre activitats vulnerables com podrien ser estades de casals o grups de joves al medi natural. Així, es podran fer restriccions per municipis enlloc de per comarques o no haver d’escollir la mesura més dura, com el tancament d’un espai, a l’hora de prevenir incendis.

També es detalla els criteris i processos per establir el confinament i evacuació en cas d’incendi forestal, limitant-lo a situacions de risc imminent vital per a les persones, i deixant la resta de situacions en recomanació i s’ha incorporat com a mesura de protecció a la població la limitació de la mobilitat interurbana en situacions en què es necessita reduir la presència de persones a les vies, especialment les secundàries, en motiu dels riscos que pot suposar un incendi d’evolució ràpida.

A més, s’ha ampliat el sistema d’alertes de protecció civil a la població, com els avisos als mòbils i s’ha reforçat l’atenció a la població més vulnerable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA