Societat

PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

El Mediterrani, un mar històricament ple de conflictes però també un punt de trobada de moltes cultures, centrarà enguany el programa de Tàrraco Viva, el Festival Romà de Tarragona, que és una de les grans cites culturals de l’any a la ciutat: per la quantitat d’activitats programades (enguany unes 350), per la quantitat de públic que rep i, sobretot, per la rigorositat de les propostes de recreació històrica que s’hi presenten. És, apunta l’alcalde, Rubén Viñuales, “un projecte d’èxit per la ciutat”, que compta amb un pressupost de 480.000 euros.

La que és la vint-i-sisena edició de Tarraco Viva tindrà lloc del 13 al 26 de maig, amb un cartell farcit de les habituals recreacions històriques, monòlegs històrics, debats, documentals, arqueograstronomia, presentacions de llibres, visites, tallers, jocs i fires. El mar Mediterrani a l’antiguitat i la seva història centraran l’edició d’aquest any, “que vol explorar la seva gran capacitat de generar trobades de tota mena, entre culturals, demogràfiques i econòmiques d’entre totes les societats que en formen i n’han format part, però també de generar conflictes i violències”.

Precisament una de les novetats d’enguany serà una major presència del Port de Tarragona en la programació, amb la suma d’espais com els Tinglado i els Refugis del Moll de Costa. Els dies 17,18 i 19 concentraran molts actes en els espais culturals del Moll de Costa. El segon cap de setmana, del 24 al 26 de maig, el festival es traslladarà al Camp de Mart, un indret tradicional recuperat fa poques edicions. Aquí s’hi ubicaran la fira de museus i artesans, recreacions històriques, tallers participatius i presentacions, amb el marc incomparable de les muralles de Tarragona.

“És un festival que et fa participar de la història, una màquina del temps del món romà”, explica Viñuales, per a qui “si cada any es fa més gran i més rellevant és gràcies a la implicació de les principals institucions de la ciutat, del públic cada vegada més expert i especialitzat, però sobretot gràcies a la figura del seu director, el Magí Seritjol”. Justament Seritjol destaca l’oportunitat del tema escollit, en uns moments on el conflicte bèl·lic torna a ser present en una part del Mediterrani: “divulgar la història i apropar-nos al nostre passat, pot ajudar a comprendre millor aquest present”.

D’entre les propostes destaquen la gran quantitat de recreacions històriques i monòlegs, i amb un complet programa educatiu i social. Les activitats del festival també s’estendran als municipis d’Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus, Vila-rodona i, com a novetat, a Salou i els Pallaresos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet