Societat

patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

La Xarxa d’Entitats de la Plataforma Canal Viu ha celebrat un acte de reconeixement a una trentena de ‘casillers’, nom amb què popularment es coneix els antics habitants de les anomenades ‘casilles’, que són les petites construccions on vivien els guardes encarregats de vetllar per l’aigua i l’estat de les banquetes del Canal d’Urgell.

Els homenatjats i les seves famílies, 26 en total, han rebut diferents reconeixements per la seva tasca.

L’Aula de Natura, a prop

L’acte s’ha dut a terme a la ‘casilla’del subcanal al Palau d’Anglesola (Pla d’Urgell), que es restaurarà juntament amb cinc construccions més. Serà un dels edificis associats al Canal d’Urgell que, un cop restaurat, es cedirà a Canal Viu com a element dinamitzador de l’Aula de Natura Núria Borràs, creada el 2022 en record de la jove de Castelldans, resident a les Borges, que era membre de la plataforma i que va morir el 2019 en un accident.

La previsió és un cop restaurades, puguin servir per a usos culturals dels respectius ajuntaments.

En l’acte hi han participat, entre altres, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, Francesc Balcells, alcalde del Palau d’Anglesola, Carles Palau, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Amadeu Ros, president de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell, i Josep M. Falip, president de la Plataforma Canal Viu, organitzadora de l’acte i que aplega diverses entitats en defensa de les arbredes del Canal d’Urgell i el seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]