Societat

Detingut un jove per agredir i insultar una menor equatoriana en un tren de FGC

Des d'aleshores, la menor té fòbia a sortir al carrer

La Guàrdia Civil ha detingut a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) un jove per agredir i proferir insults racistes a una menor equatoriana en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El noi va pegar puntades de peu i cops de puny a la noia, de 16 anys, a més d'insultar-la greument i amenaçar-la de mort pel seu origen. Sergi Xavier M.M., espanyol de 21 anys i que ja té antecedents per robatori amb violència, va ser detingut divendres passat davant del seu domicili de Santa Coloma i ja va passar a disposició judicial, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil.

Segons les imatges del comboi, que cobria el trajecte entre plaça Espanya i Martorell el 7 d'octubre, i la versió de la víctima, l'agressor estava parlant per telèfon mòbil i va dir paraules com "moro", "tret" o "matar".

En algun moment de la conversa, la jove va mirar el noi i aquest, quan se'n va adonar, es va acostar a la menor i, sense deixar la conversa telefònica, la va insultar amb paraules com "meuca" o "immigrant de merda", a més de dir-li que tornés al seu país. Els insults i cops van durar fins que el jove va baixar poc després a l'estació de la Colònia Güell.

Molt a prop de l'adolescent, que viatjava sola, hi havia un altre jove d'origen sud-americà que no va fer, segons les imatges, cap intent per parar l'agressió, tot i que possiblement no va actuar per por de rebre algun cop.

A continuació, la menor va trucar al telèfon d'emergències 112. A l'estació de Sant Vicenç dels Horts la van atendre agents de la Guàrdia Civil, que la van trobar en estat de xoc i molt espantada. La menor no volia acudir a un metge ni denunciar l'agressió. Des d'aleshores té fòbia a sortir al carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.