Societat

societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

El personal de l’empresa del Consorci Sant Gregori de Girona, organitzat amb el sindicat independentista La Intersindical, s’està mobilitzant per modificar el conveni que els regula, ja que actualment no s’adequa a les característiques i les tasques que desenvolupen, segons expliquen. Denuncien que pateixen una discriminació en comparació a la resta de treballadors catalans.

Una vintena de treballadors del Consorci Sant Gregori de Girona fa mesos que reclamen millores de les seves condicions de treball del personal del servei CAD-SEVAD, que fa referència a les tasques del Servei de Valoració de la Dependència i Grau de Discapacitat i que presten en conveni amb la Generalitat des de l’any 2014 a les comarques del Gironès, i l’Alt i Baix Empordà, Maresme Nord i La Selva. En l’actualitat, i segons han denunciat a través de la Intersindical, treballen sota unes condicions laborals que no s’adeqüen al servei que desenvolupen, motiu pel qual reclamen una equiparació que consideren de justícia.

El passat 15 de desembre els treballadors es van reunir amb la gerència de l’empresa per reclamar la seva equiparació amb els treballadors del servei a la resta de Catalunya, i el 17 de gener van presentar una petició explícita per evidenciar-ho. Després d’aquests dos moviments, es troben en un moment d’estancament amb “promeses vagues i poc concretes” de l’empresa. Tampoc els consta que la Generalitat estigui fent res al respecte. Amb motiu d’això, reclamen iniciar un procés de negociació, o bé escollir un interlocutor directe amb capacitat d’aprovar acords.

I no descarten dur a terme noves mobilitzacions fins a aconseguir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]