Societat

MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

Protesta davant la conselleria, a la Gran Via de Barcelona

El conseller Mascort es reunirà demà amb els agricultors

El malestar dels pagesos s’ha tornat a manifestar- avui a Barcelona. Tractors provinents del Baix Llobregat han bloquejat el tram central de la Gran Via en un acte de suport a la reivindicació del col·lectiu que demana tenir accés a un volum superior d’aigua per a regar.

L’acció l’han a protagonitzat els pagesos de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Baix Llobregat, amb els sindicats Unió de Pagesos i JARC. Els seus representants tenien la intenció d’accedir a la conselleria d’Acció Climàtica per entrevistar-se amb els seus responsables però finalment no es durà a terme la reunió amb el conseller, David Mascort, fins demà.

Els pagesos no accepten formar part de la situació d’excepcionalitat per la sequera que rebaixa a 4,4 hectòmetres cúbics el volum d’aigua de què podran disposar, quan la comunitat té dret a 7,86 hectòmetres cúbics entre maig i octubre. Des d’Unió de Pagesos es reclama una mitjana de 505 litres per segon fins a finals d’octubre.

Des de la conselleria s’assegura que fa mesos que es treballa “amb totes les comunitats de regants”. Segons aquestes fonts, “les dotacions d’aigua s’assignen segons l’estat de sequera i precisament aquesta setmana el sectari general i secretari d’acció rural s’han reunit amb ells i s’han emplaçat per a una nova reunió la setmana vinent”.

Els regants del canal dret treballen 1.000 hectàrees i defensen la seva contribució al manteniment de l’espai natural del parc agrari del Baix Llobregat. “No podem tolerar que es posin en risc els llocs de treball i la contribució a l’agroecosistema que fan els pagesos”, es diu des del sindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]