Societat

Es comença el tractament contra els mosquits a 3.000 embornals

L’Ajuntament de Figueres, a través del Servei de Control de Mosquits ha començat la revisió i tractament dels embornals, rieres i fonts de la ciutat per fer front a la proliferació dels mosquits, larves i especiament el Mosquit Tigre.

El producte que s’utilitza en aquest tractament és biològic i no deixa residus, i està especialment indicat per les larves de mosquits. Aquest tractament es realitza tres cops l’any durant la temporada del mosquit, d’abril a octubre.

En paral·lel a aquest tractament, es farà una campanya informativa a la ciutadania per tenir cura de jardins, horts i balcons amb elements que puguin acumular aigua estancada, i que són el principal focus de larves de mosquits.

La regidora de Medi Ambient, Núria Bartrolich, recorda que “amb les últimes pluges i l’arribada de la calor, hem d’actuar en l’espai públic però també demanar col·laboració a la ciutadania per evitar plagues de mosquits, sobretot de mosquit tigre a la ciutat. És responsabilitat de tots, i cal molta informació i pedagogia”.

Així, l’ajuntament proposa a la ciutadania consells com eliminar objectes que puguin acumular aigua o buidar-la setmanalment; tapar hermèticament, amb tapa o tela mosquitera, els dipòsits d’aigua per regar; netejar anualment de fulles les canaleres de teulats i terrasses; o posar peixos vermells que es menjaran les larves dels mosquits en basses ornamentals i fonts del jardí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]