Societat

Som Sostre demana un nou model per atendre els sensellar

Després de les dades publicades recentment sobre el creixement de persones sense llar a la ciutat de Girona -ja en són 111-, l’entitat gironina Som Sostre demana “treballar conjuntament” amb l’Ajuntament per plantejar un nou model de gestió del sensellarisme. L’entitat veu “alarmants les dades d’aquest últim recompte i afirma que la ciutat va tard a tenir un segon centre d’acollida”, segons afirma el seu president, Cristian Lienlaf. “Girona està a anys llum en aquest punt social i hi ha molt poc desenvolupament en aquest aspecte. Fan falta més professionals i no només un altre centre d’acollida, sinó un canvi de mirada profunda amb aquest tema. Hem d’estar mirant cap al futur, ens hem d’inspirar en models com el housing first -una proposta en què s’ofereix des del primer moment un habitatge a la persona que viu al carrer, a més de preocupar-se per la transició que necessita un sense sostre per poder arribar a veiure sol en un pis-, que ja sabem que està funcionant a molts altres països”. Segons ell, cal seguir el lema “treballar amb les persones i no per les persones. Parlar amb ells, conèixer què necessiten, fer-los partícips de la seva pròpia evolució. Tenir-los en compte i que siguin part del projecte”.

Així mateix, també deman més dades oficials, “sembla que no interessi que hi hagi xifres i estudis”. Proposen que les dades sobre el nombre de persones que viuen al carrer s’actualitzi mínim cada dos anys: “Hem de tenir dades reals per saber com actuar, no pot ser que hagin passat cinc anys des de l’últim recompte que es va fer”. En aquest sentit, l’any 2018 les persones sense llar eren 86 i aquest any la xifra ha augmentat a 111. “La pandèmia ha fet molt de mal i ha fet créixer les persones sense sostre, especialment ara hi ha més joves i dones”, exposa sobre les xifres. “És evident que tenim un problema a Girona i necessitem actuar amb un nou model, ja que el que hi ha ara no funciona, és obsolet i no proposa solucions, sinó que posa pegats. Cal canviar el xip i buscar una nova manera d’afrontar la problemàtica social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona