Societat

societat

A punt la Fira Gran, el saló de les persones grans

És el saló dedicat a les persones grans més important d’Europa

Aposta per un envelliment més actiu i participatiu

S’espera que hi passin 25.000 persones

Demà comença a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat la FiraGran, el saló de les persones Grans de Catalunya que enguany celebra el seu 25è aniversari apostant per un model d’envelliment més actiu i participatiu. Des de demà dimecres i fins divendres hi haurà més de 300 activitats gratuïtes per a persones grans i els seus cuidadors, en la que es preveu que hi participin més de 25.000 persones. Més de 80 empreses exposen els seus serveis, activitats i productes.

Entre els grans temes que es debatran aquests dies en diferents ponències i sessions hi ha el diàleg intergeneracional, la bretxa digital, el suport a les persones cuidadores i temes de nutrició i alimentació. En aquest apartat, precisament, es presentarà una guia. La guia es presentarà el primer dia del saló al migdia, es diu Guia CALPEG, Consells Alimentaris per a Persones Grans i en la presentació hi participaran les seves autores, Assumpció Roseti Glòria Arbonés, i la Dra. Carme Cabezas, secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i l’ex alcalde de Barcelona, el Xavier Trias, que és metge.

Altres temes dels que es parlaran seran les relacions intergeneracionals, la vellesa més participativa i activa, les noves tecnologies al servei de les persones grans, la IA per a millorar la salut dels grans... Durant tres dies es desenvoluparan activitats organitzades per persones grans, però també per empreses, entitats i administracions que ofereixen serveis i programes. debats i taules rodones: adreçades a les persones grans i els seus cuidadors i cuidadores, sobre aspectes que els preocupen, i que “els ocupen”.

A banda de ponències i conferències també hi haurà activitats, entre les quals una trobada sardanista, un festival de corals de gent gran, i una caminada popular. Dijous, a més, hi haurà la presentació de la celebració unitària i reivindicativa Dia Internacional de les Persones Grans 1 d’octubre.

A Catalunya hi ha més de 2 milions de persones majors de 60 anys, xifra que anirà augmentant en els pròxims lustres fins a arribar al 30% de la població en 2040. De fet, en els pròxims anys, i especialment a partir de 2030, es registraran els majors increments, amb l’arribada a la vellesa de la generació del baby boom.

El saló estarà obert de les deu del matí a les set del vespre i l’entrada serà gratuïta. El Saló l’ha organitzat la Fundació FiraGran i està patrocinat per Mémora, però compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.