Societat

societat

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport si no es regulen els VTC

Els taxis van paralitzar ahir al migdia gran part del centre de Barcelona amb una marxa lenta, convocada per Élite Taxi, que va començar a la plaça Espanya i va col·lapsar, poc després, la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el passeig de Gràcia. El sector va sortir al carrer per protestar contra els VTC. La mobilització va aplegar fins a 1.500 vehicles, segons els organitzadors, mentre que la Guàrdia Urbana ho va reduir a 900 vehicles.

Els taxistes amenacen de bloquejar els accessos al Port de Barcelona i l’aeroport del Prat si el Ministeri de Transports no els dona “solucions”. Així ho va decidir ahir el col·lectiu en una assemblea al passeig de Gràcia, on també van reclamar al Departament de Territori una nova regulació dels VTC abans de l’1 de setembre. En cas que aquesta regulació no arribi, al setembre –van advertir– convocaran de manera indefinida marxes lentes dels taxistes que tenen festa per les rondes i l’aeroport.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, va assegurar que està previst reunir-se amb el ministeri el 9 de juny i que hi assistirà la secretària general de Transport Terrestre, Marta Serrano. Álvarez va avançar que posaran sobre la taula la demanda que les comunitats autònomes “puguin regular la formació dels conductors” de VTC. En concret, a Catalunya, volen que es posi com a requisit l’exigència d’un nivell mínim de B2 de català. Élite Taxi també vol que es tractin qüestions relatives a les assegurances, ja que diu que hi ha una “gran pressió” per part de les companyies amb preus “excessius”. “Hi ha un càrtel i ens estan afogant”, han denunciat.

El portaveu de l’associació de taxistes va instar el govern espanyol a arribar a una entesa. “Si de veritat és un govern d’esquerres, ens protegirà”, va dir.

D’altra banda, els taxistes reclamen a la Generalitat una nova regulació dels VTC. “O operen legalment, o no hi haurà pau a Barcelona”, va dir Álvarez. Els taxistes assenyalen Cabify, Uber i Bolt, empreses que, segons asseguren, no compleixen les normes. “Volen un model de negoci que aquí no permetrem”, va dir Álvarez, que va criticar els retards del govern a l’hora d’aplicar les sancions a aquestes empreses. Élite Taxi xifra en5.000 les sancions que acumulen aquestes plataformes en els últims dos anys per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. “Això demostra que estan treballant il·legalment”, va dir Álvarez, Per la seva part, la portaveu del govern en funcions, Patrícia Plaja, va assegurar ahir que els treballs de la nova llei “estan molt avançats”.

En cas que les seves reivindicacions no siguin escoltades, diuen que es mobilitzaran a les zones on arriba i marxa el turisme i que no tornaran al centre. En cas que el Departament de Territori no compleixi, Élite Taxi ha avisat que convocarà marxes lentes indefinides dels taxistes que tenen festa –uns dos mil cada dia–. Les mobilitzacions es faran a les rondes i als punts d’accés al port i a l’aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona