Societat

Una protectora d'animals vol impedir les festes amb toros a Tarragona

L'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA) ha exigit avui a la Generalitat que no autoritzi les festes amb toros en diferents localitats de Tarragona, i ha amenaçat amb presentar una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya si el Govern autonòmic no rectifica.

En un recurs d'alçada interposat davant de la Direcció General del Joc i d'Espectacles, l'associació ha evidenciat que l'ús de toros per a festes populars, com els bous embolats i els capllaçats, provoca sofriment psicològic en els animals, com ara estrès, por i angoixa.

La impugnació es basa en la llei de protecció d'animals de Catalunya, que prohibeix que en els correbous els animals rebin danys, físics o psicològics.

També es fa referència a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid i a una interlocutòria de l'Audiència Provincial de Palència, segons els quals els 'toros de foc' són un maltractament anímic cap a la raça bovina.

L'ANPBA ha avançat que si la Generalitat no estima els recursos contra les autoritzacions emeses per la Delegació del govern català a Tarragona, interposarà una demanda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.