Societat

Un delinqüent denuncia els Mossos per haver-li lesionat els testicles

El jutjat d'instrucció número 7 de Gavà (Baix Llobregat) ha obert diligències prèvies per investigar l'origen de les ferides sofertes als testicles per un presumpte membre d'una banda d'extorsionadors durant la seva detenció pels Mossos d'Esquadra.

Segons fonts judicials, el jutjat ha admès a tràmit la denúncia presentada pel presumpte extorsionador, que segueix hospitalitzat, i ha acordat sol·licitar informes a la policia per conèixer les circumstàncies de la detenció i els detalls de l'operació.

El detingut, que està a l'espera de passar a disposició judicial una vegada sigui donat d'alta, va denunciar que la policia li va llançar una bomba de fum que li va esclatar entre les cames, cosa que li va provocar ferides als testicles.

L'operació policial, dimarts passat a Castelldefels, pretenia detenir tres membres d'una banda dedicada a extorsionar morosos i que la policia considera "extremadament perillosa", per la qual cosa els agents que la van dur a terme pertanyien al GEI (grup especial d'intervenció), segons fonts del cos policial.

Segons els Mossos, agents del GEI van interceptar el cotxe amb el qual viatjaven tres sospitosos i li van donar l'alto, però el conductor del vehicle es va mostrar disposat a arrencar "passant per sobre de qui fos".

En aquell moment, un agent va llançar per la finestreta del cotxe dels detinguts un pot de fum que va caure sobre les cames d'un dels ocupants del vehicle i que li va explotar entre les cames.

Pel que sembla, quan aquest va tancar les cames en un acte reflex va impedir la sortida de l'aire de l'artefacte, que no està dissenyat per esclatar, i aquest gest va provocar l'explosió inesperadament, segons els Mossos.

Els Mossos asseguren que la banda utilitzava una gran violència i que arribaven a amenaçar, clavar pallisses i torturar les persones que no pagaven determinats deutes, per a la qual cosa comptaven fins i tot amb "una sala de tortures" als baixos d'un habitatge del Baix Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.