Societat

Foment es nega a informar de la investigació sobre l'adjudicació del PAET del Prat

La secretària d'Estat d'Infraestructures, Josefina Cruz, ha admès aquest dimecres al Congrés dels Diputats que hi va haver una "irregularitat" en la licitació de les obres del punt d'avançament u estacionament de trens (PAET) del TGV al Prat de Llobregat, però s'ha negat a informar de com avança la investigació.

El diputat del PP Antonio Gallego, que és qui li preguntava sobre la qüestió, ha exigit que Foment o Adif "depurin responsabilitats" i ha qualificat de "nyap" la manera de fer les obres tant del PAET com de l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona en general.

Ni informació, ni dimissions, per tant.  El cas va sorgir fruit d'un reportatge de l'AVUI que va permetre descobrir com, en el moment en què s'havia d'adjudicar la construcció de la infraestructura, el passat mes de setembre, les obres ja estaven pràcticament acabades.

El diputat del PP al Congrés i regidor del Prat de Llobregat, Antonio Gallego, ha acusat els responsables d'Adif –l'empresa pública que licita les obres– d'haver-se "saltat tot el procediment legal" i ha destacat que, sense la informació publicada a l'AVUI, s'hauria consumat una adjudicació "a dit". Alhora, Gallego s'ha mostrat sorprès pel fet que Adif "no es va adonar de l'error" en la licitació d'una obra de 18,2 milions d'euros fins a "24 hores abans" de tancar el concurs i ha assegurat que l'anul·lació del procediment en un període tan curt de temps és un exemple més del "nyap" que ha suposat el PAET.

En el seu torn de resposta, Cruz ha admès que hi va haver una "irregularitat" en la concessió de l'obra i ha assegurat que s'estan "prenent les mesures necessàries per corregir-ho" mitjançant un expedient a càrrec de la intervenció general de l'Estat. No obstant això, s'ha negat a donar-ne cap més detall i no ha respost a la petició d'assumpció de responsabilitats polítiques a Foment o a Adif que li feia el diputat Gallego. La investigació hauria de donar els seus fruits en un període d'un mes perquè, el passat 2 d'octubre, el Senat va aprovar una moció en què s'insta el govern espanyol a realitzar una auditoria sobre el PAET del Prat i a informar-ne en un període de 3 mesos.

D'altra banda, la pregunta parlamentària ha desembocat un intercanvi de retrets entre la secretària d'Estat i Gallego sobre les obres per fer arribar el TGV a la ciutat de Barcelona. El diputat del PP ha acusat el ministeri de Foment de fer-ho amb "presses electoralistes i pressions", ha recordat les "esquerdes" d'algunes cases i els "talls" a la xarxa de rodalies, i ha acusat la ministra, Magdalena Álvarez, d'actuar amb "prepotència i falta de transparència".

Josefina Cruz ha qualificat les afirmacions de "desafortunades" i s'ha preguntat "què els passa" als populars amb l'arribada del TGV a la capital catalana, perquè "ja ho voldrien altres territoris".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU