Societat

Als toros, en cotxe

Trànsit

Les voreres del barri de les Glòries de Barcelona, i especialment les que circumden L’Auditori, van ser víctimes, diumenge a la tarda, de la indisciplina dels aficionats als toros que hi van aparcar de forma indiscriminada, fins i tot damunt de parterres, i van arribar a taponar un dels accessos al recinte musical.

La invasió dels automòbils a la zona reservada per als vianants es produeix pocs dies després que l’Ajuntament de Barcelona, a través del regidor de Circulació, Francesc Narváez, defensés en declaracions a l’AVUI la necessitat que els ciutadans acudeixin als grans esdeveniments de masses fent ús del metro o l’autobús. “Si són de la ciutat que hi vagin en transport públic, i els de fora també el poden fer servir”, va assegurar Narváez en el marc de la polèmica originada per la instal·lació de pilones de formigó a la part alta de l’avinguda Diagonal, que impedeixen als aficionats al futbol aparcar damunt les voreres.

Sense pilones
A la zona de Glòries, tot i que és habitual en dies de grans cites taurines la invasió dels cotxes, l’Ajuntament no s’ha plantejat –fins ara– la construcció de pilones que impedeixin als cotxes pujar a la vorera. Això i el fet que l’espai reservat als vianants és, en aquest punt, molt ample anima els automobilistes a aparcar-hi indiscriminadament.

Aquest cap de setmana, però, l’Ajuntament ha respost a aquest massiu exercici d’indisciplina viària multant de forma general els cotxes que aparcaven contravenint les ordenances municipals. Alertats pels veïns del barri, la Guàrdia Urbana va desplaçar al lloc diversos agents que van sancionar, com a mínim, 220 vehicles, segons va poder comprovar aquest diari.

La sanció per estacionar el vehicle damunt la vorera és de 90 euros i es redueix a la meitat si es paga de forma immediata. Entre els turismes sancionats n’hi havia molts amb matrícula de Barcelona, però també molts de fora de la ciutat, fins i tot d’indrets tan remots com el Marroc.

L’última plaça de toros de Barcelona ofereix sempre una discreta entrada, tret d’ocasions com la de diumenge passat on la presència de primeres espases com José Tomàs mobilitza el reducte d’incondicionals de la cosa taurina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona