Societat

Detenen un jove que cremava cotxes i contenidors quan tornava de festa

Successos

Els Mossos d’Esquadra han detingut José Antonio AP, de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilanova i la Geltrú, per haver cremat cotxes i contenidors durant les matinades de dissabte i diumenge, quan tornava de festa cap a casa seva. Els fets s'han repetit diverses vegades en els últims mesos, segons fonts policials.

L'imputat seria, segons els Mossos, l'autor dels tres incendis que van tenir lloc aquest diumenge a la matinada en diferents llocs de Vilanova i la Geltrú, concretament entre les dues i les tres. En el primer incendi, a la Rambla de Sant Jordi, es va cremar un turisme. En el segon, es va trobar un altre cotxe calcinat al carrer Llimonet. I, en el tercer episodi, a l'interior del dipòsit municipal de la plaça Moixiganga, es va localitzar un tercer turisme cremat i set turismes més i un ciclomotor malmesos per la proximitat de les flames.

El sospitós va ser detingut la mateixa matinada per una patrulla de mossos, gràcies a la col·laboració de diversos testimonis que van facilitar la seva descripció. Segons expliquen els Mossos, l'acusat anava begut, duia un encenedor i tenia antecedents policials.

Presumpte autor d'altres incendis durant els darrers mesos
Arran de la detenció, els investigadors van comprovar que el detingut també seria el responsable de l'incendi de quatre vehicles i diversos contenidors més cremats durant les matinades del 2 de novembre i del 7 de desembre de 2008.  La policia afirma que el detingut actuava sempre les nits i matinades de dissabte a diumenge i en punts del recorregut que anava des d'una zona d’oci fins al seu domicili. Trencava el vidre del vehicle i cremava el seu interior.

José Antonio AP, que ha passat a disposició judicial i posteriorment ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs, ha estat acusat d'onze delictes i dues faltes per danys. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.