Societat

Josef Fritzl es declara ara culpable de tots els càrrecs, fins i tot el d'homicidi

Sankt Pölten

L'anomenat monstre d'Amstetten ha admès, de manera inesperada, tots els càrrecs que se li imputen, inclosos els d'assassinat i esclavatge que dilluns no va acceptar.

Josef Fritzl ho ha admès tot després de veure el vídeo en què la filla explicava el mal que li havia fet durant el captiveri a què la va sotmetre durant 24 anys.

"Reconec que sóc culpable i ho sento", ha dit textualment l'acusat, del qual aquest dimarts es van difondre les primeres fotografies actuals a cara descoberta. El reconeixement de l'homicidi li podria comportar la cadena perpètua.

Quan se li ha preguntat què li ha fet canviar la declaració, Fritzl ha dit que ha estat el visionat de la gravació amb el testimoni de la seva filla.

A Fritzl se l'acusa d'haver deixat morir un dels nens que va tenir la seva filla, fruit dels seus abusos sexuals. També se'l jutja per esclavatge, violació, incest, segrest i amenaces.

Testimoni colpidor
Cal recordar que aquest dimarts, durant la segona sessió del judici, Fritzl i el jurat popular van acabar de visionar el vídeo d'onze hores que va gravar Elisabeth, la filla de l'acusat.

Al vídeo, Elisabeth relata els 24 anys que el seu pare la va tenir segrestada. Malgrat que no ha transcendit res d'aquesta segona sessió, l'advocat de Fritzl, Rudolph Mayer, va explicar a la televisió pública austríaca que el seu client ha comès "accions monstruoses", però que "no és un monstre".

Per això, Fritzl està "avergonyit" i a la primera sessió del judici es va amagar darrere d'un arxivador blau. Durant la segona sessió, però, va aparèixer amb la cara descoberta.

La segona sessió del procés que jutja Fritzl també es va fer a porta tancada per protegir la intimitat de les víctimes.

Josef Fritzl, acusat, entre altres delictes, d'assassinat per omissió de socors, esclavitud i violació, rep ara suport psiquiàtric per evitar un possible suïcidi. A diferència de la primera sessió, l'acusat va comparèixer a judici amb la cara descoberta.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.