Societat

Penes de 3 i 4 anys de presó per als mossos implicats en el cas Bikini

Tribunals

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de 3 i 4 anys de presó els tres agents dels Mossos d'Esquadra implicats en el cas Bikini, la discoteca on els tres policies es van barallar amb dos clients del local que van acabar detenint el juny de 2006. Dos dels agents, Albert F.D. i Joan D.F., condemnats per detenció il·legal, un delicte contra la integritat moral i una falta de lesions, hauran de complir una pena de presó de 4 anys si la sentència és ratificada pel Tribunal Suprem. A més, seran inhabilitats 11 anys professionalment. A la seva companya Mònica F.V., condemnada només com a coautora de la detenció il·legal, el tribunal li imposa 3 anys de presó i 8 d'inhabilitació.

Entre tots tres, hauran de pagar 6.000 euros a la víctima, i el departament d'Interior en serà responsable civil subsidiari.

Els fets es remunten al 2 de juny del 2006 a la matinada. La sentència considera provat que José Antonio M., la víctima, era amb uns amics a Bikini i va tenir un incident amb els tres mossos, fora de servei i vestits de paisà, després que el seu amic Pedro S.A. fregués pel darrere l'agent Mònica F.V. Ella va interpretar que havia estat expressament i de fet va arribar a denunciar que Pedro S.A. la va assetjar sexualment, però el tribunal creu que això no s'ha demostrat.

La resolució judicial indica també que Pedro S.A. i el mosso Joan D.F. es van escridassar per aquest fregament i aleshores s'hi va acostar Albert F.D. L'amic de Pedro S.A, José Antonio M., va veure el moviment i va interpretar-lo com un intent d'agressió, de manera que s'hi va acostar i va tirar a terra el mosso Albert F.D. Els vigilants de seguretat de la discoteca els van separar, els van fer sortir al carrer i van avisar els Mossos d'Esquadra, que van enviar-hi una patrulla d'agents uniformats, als quals el mosso Joan D.F. va comunicar que José Antonio M. estava detingut. Els agents uniformats es van limitar a endur-se'l a la comissaria, sense ni escorcollar-lo. 

Tot i que els tres mossos implicats asseguren que van ensenyar la placa ràpidament a José Antonio M. quan eren dins del local, ell ho nega, i la sentència considera que, en tot cas, està clar que el gest no va tenir cap efecte "per la rapidesa amb què es van produir els fets". Partint d'aquesta premissa, el tribunal considera que la identificació no es va fer fins que van ser al carrer i que José Antonio M. i Pedro S. no sabien que s'estaven enfrontant a policies dins de la discoteca. Per aquesta raó, la secció setena de l'Audiència de Barcelona considera que la detenció va ser il·legal, i en culpa els tres agents implicats.

Posteriorment, i un cop a la comissaria de les Corts, els mossos Albert F.D. i Joan D.F. van entrar a la sala d'escorcolls on era José Antonio M. detingut amb l'objectiu "d'intimidar, humiliar i colpejar el detingut, que havia estat arrestat sense cap base legal", segons la sentència.

Tot i que no hi ha testimonis dels fets, el tribunal considera creïble la versió del detingut i denunciant, ja que no s'ha contradit i ha explicat sempre el mateix en totes les fases del procés judicial. Per això, els dos agents són condemnats també 1 any de presó per un delicte contra la integritat moral, a més dels 3 anys per detenció il·legal.

Pels maltractaments, els dos agents han estat condemnats a una multa de 400 euros cada un per les lesions causades amb els cops que li van clavar a la sala d'escorcolls. Un hematoma que el mosso Albert F.D. tenia al cap ha estat considerat la prova que l'agent va clavar un cop de cap a José Antonio M.

Els tres agents condemnats ja han estat suspesos cautelarment de sou i feina pel departament d'Interior, tot i que la conselleria els manté l'assistència d'un advocat perquè puguin presentar un recurs contra la sentència al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ