Societat

Un bar demana 1 milió d'euros als veïns que el van denunciar per soroll

Considera que van entorpir de forma deliberada el funcionament del local | Van impedir l'accés als seus domicilis per mesurar els decibels

Els propietaris del bar La Krypta de Barcelona van formalitzar ahir una demanda sense precedents en què sol·liciten que els veïns que en el seu dia els van denunciar pel soroll que emetia el local els indemnitzin ara amb 1 milió d'euros.

La demanda es basa en el fet que els denunciants van impedir durant anys que els propietaris del bar poguessin accedir als seus domicilis per mesurar el nivell de contaminació acústica i poder actuar en conseqüència per reparar el problema.

Mentre no van poder fer els mesuraments, el bar va tenir l'horari de funcionament limitat per ordre municipal, amb la corresponent disminució d'ingressos.

La denúncia dels veïns es va fer el 2004 i aquell mateix any l'Ajuntament va obligar el bar a no treballar més enllà de les deu de la nit. Per poder identificar el problema, els propietaris del bar van demanar accedir a les cases i se'ls va denegar repetidament.

No ho van poder fer fins a finals del 2007, i gràcies a un manament dictat per un jutjat contenciós administratiu. A partir d'aleshores van poder fer els corresponents treballs de millora i l'Ajuntament els va autoritzar a principis d'aquest any a recuperar l'horari de nit.

Mòbing veïnal

La demanda té el suport legal de l'entitat FECASARM, principal patronal de l'oci nocturn del país, que a través del seu advocat i secretari general, Joaquim Boadas, va definir el fet com un cas de "mòbing veïnal".

Boadas va recordar que amb la nova llei de l'espectacle, actituds com les d'aquests veïns no es podran repetir, ja que l'articulat de la norma que ara és al Parlament preveu que si els denunciants d'un local sorollós no permeten l'accés a casa seva per mesurar el nivells acústics la denúncia serà arxivada automàticament.

En el cas de La Krypta s'ha fet un peritatge valorant els diners que s'han deixat d'ingressar per haver estat cinc anys tancant a les deu del vespre. La demanda es divideix en una reclamació de 600.000 euros als veïns denunciants i 400.000 euros a la comunitat de propietaris de la finca. Boadas va explicar ahir que tenen previst una segona demanda pels danys psicològics patits pels propietaris del bar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.