Societat

La Generalitat modifica el decret que regula la Creu de Sant Jordi per poder retirar el guardó a Fèlix Millet

S'introdueix un punt que estableix com a causes de revocació la "conducta poc honorable" d'un premiat. El govern anuncia un recurs del Consorci Palau de la Música contra la decisió del jutge de deixar en llibertat els dos imputats per l'afer

Fèlix Millet es quedarà sense la Creu de Sant Jordi atorgada l'any 1999, encara que ell no prengui la iniciativa de tornar-la. El govern de la Generalitat s'ha cansat d'esperar el gest per part de l'implicat i ha decidit aquest dimarts modificar el decret que regula el guardó per poder-lo retirar en cas de "conducta poc honorable", un punt que fins ara no existia ni s'havia considerat mai que calgués.

La decisió ha estat anunciada pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que avui actuava com a portaveu del govern després de la reunió setmanal de l'executiu català. En una compareixença de premsa retransmesa per televisió, Baltasar ha explicat que espera que, un cop modificat el decret, el procés hauria de resoldre's de manera ràpida, en un màxim de quatre setmanes.

El text introduït indica, com a causa per revocar la Creu de Sant Jordi, la "conducta poc honorable que comporti indignitat de la persona honorada", definició redactada pensant expressament en l'escàndol del Palau de la Música.  També preveu que s'ha de comunicar la decisió a l'interessat i que se li ha de donar un termini perquè faci les al·legacions que vulgui. Tanmateix, en aquest cas Baltasar ha dit clarament que Millet no té cap possibilitat de conservar el guardó. "Si fem aquesta modificació del decret, com es poden imaginar, no és per ratificar aquest guardó sinó per retirar-lo", ha aclarit.

"Estranyats per no dir una altra cosa"
Pel que fa al procés judicial obert per l'afer Millet, Baltasar ha anunciat que els advocats del Consorci Palau de la Música, en el qual hi ha representada la Generalitat, presentaran un recurs contra la decisió que va prendre ahir el jutge instructor del cas, Juli Solaz, de deixar en llibertat provisional, sense fiança, Fèlix Millet i Jordi Montull, màxims responsables de l'entitat fins fa dos mesos.

En ser interpel·lat directament per l'opinió del govern sobre la decisió judicial, Baltasar ha contestat: "Miri si tenim opinió que interposem un recurs en contra, és evident que no ens satisfà la decisió dels jutge." Segons el criteri del conseller,  "els arguments [del recurs] són a la ment de tothom". "Jo crec que ahir tothom es va sentir com a mínim estranyat, per no dir una altra cosa, i basant-nos en això i en els efectes públics i de tot tipus [de la resolució], es presentarà el recurs", ha afegit.

També ha recordat que la Generalitat defensa la seva posició mitjançant el Consorci, ja que "a la Generalitat no se li ha permès personar-se directament en el cas", decisió que també està pendent de recurs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva