Societat

Els jocs per fer experiments, els més demanats

El laboratori d’un programa de tele és un dels jocs més sol·licitats per Reis, per bé que Gormitis i la Hello Kitty són a totes les cases amb nens petits

Els gadgets i jocs d’El hormiguero, un programa de televisió que emet diàriament la cadena Cuatro a partir de dos quarts de deu de la nit, són aquest any als primers llocs de les llistes de les joguines més demanades pels infants per Reis. Aquest programa nocturn, d’humor blanc i que té una secció dedicada als invents, ha fet furor en la canalla i les botigues especialitzades estan venent els seus jocs d’experiments i formigues de color lila (la mascota del programa) a cabassos. El Gran Juego de Flipy, d’invents, i El Gran Laboratorio de Experimentos, també d’invents, juntament amb l’Efecto Mariposa, són doncs, aquest any, de les joguines més venudes.

Els Reis 2010, que definitivament han enterrat els brutals lluitadors del Pressing Catch, la joguina estrella dels últims dos anys, es caracteritzen pel boom de dues joguines més: els Gormitis, uns ninots-monstres que ja van començar a fer furor l’any passat entre els nens més petits i que es venien al quiosc com si fossin cromos, i la Hello Kitty. La famosa gateta fa 35 anys al Japó, i ha envaït en totes les seves formes les botigues de joguines (després d’estar un any present en centenars de milers de peces de roba).

Al costat dels Gormitis, els Bakugan (unes boles que es transformen en figures d’acció) i els productes de Ben 10 (un ninot d’estètica manga), protagonista d’una sèrie de televisió.

Jocs ecològics
“Les Nancy, que ja es van vendre molt l’any passat, continuen fent furor. I, com els jocs d’experiments, també els jocs ecològics o d’investigació”, explica en Joan, de Poly Hobbies, una de les botigues de joguines més importants de Barcelona, situada al carrer Aribau. Entre els jocs més venuts hi ha Quimicefa, Planetario, Biocefa, Ecocefa i altres jocs de paraules on tornen a regnar jocs relacionats amb la televisió: Saber y Ganar i Pasapalabra, per exemple.

Però els Reis del 2010 suposen, també, l’eclosió de tots els productes relacionats amb la nena cantant Hannah Montana, que ha desbancat els fins ara omnipotents personatges de High School Musical. Aquests, com que aquest any no han tret nova pel·lícula, ja no surten ni als catàlegs.

Com tota la vida, les nines, entre les quals les Barbie, els cotxes i totes les joguines de Disney, els peluixos i els Playmobil són difícils de desbancar. Enguany, per exemple, els Playmobil d’Egipte, amb una piràmide inclosa, ja estan esgotats en molts comerços. També està estotada en moltes botigues una joguina que es diu Cool Cardz i serveix per fer “targetes de visita”.

Els jocs de taula i societat són, segons l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines, els que enguany estan més de moda. Segons l’AEFJ, enguany i per la crisi, el 75% dels consumidors es decanta per la joguina tradicional en detriment de les joguines tecnològiques i multimèdia. Els joguinaires vendran aquest any un 2% més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona