Societat

Sis detinguts en un nou cop dels Mossos contra l'entramat de tallers xinesos il·legals

La policia escorcolla pisos i oficines a Barcelona i l'àrea metropolitana. És la segona part de l'operació iniciada a Mataró

La investigació seguia oberta, i cinc mesos després de la macrooperació contra els tallers tèxtils de Mataró (Maresme) en què s'explotaven ciutadans xinesos, ahir els Mossos d'Esquadra van tornar a actuar. La segona fase de l'operació Wei va ser més discreta que la desplegada al juny i va culminar amb la detenció de sis persones i cinc escorcolls. No obstant, els investigadors han actuat ara contra els suposats caps de la xarxa organitzada d'origen xinès dedicada a explotar compatriotes seus.

Efectius de la divisió d'investigació criminal, amb el suport de la brigada mòbil, van irrompre a mig matí en un pis del número 3 de la plaça Urquinaona de Barcelona, on resideixen tres dels implicats en la trama. A poca distància, al número 57 de Via Laietana, es feia un altre escorcoll en una gestoria especialitzada en estrangeria que únicament atenia en xinès. Els Mossos també van fer almenys tres escorcolls més en altres oficines de l'àrea metropolitana, com a Mataró i Santa Coloma de Gramenet.

En el centre de l'operació se situa una societat limitada, de nom Huan Yu. Segons les dades d'activitat registrades, aquesta empresa -constituïda l'any 2002- funciona com a assessoria comptable i fiscal, però també es dedica a la importació i exportació, així com a la distribució de matèries primeres i productes elaborats de qualsevol tipus. Amb seu social a Santa Coloma de Gramenet, té una sucursal a l'immoble de Via Laietana escorcollat ahir pels Mossos i on es van efectuar diverses detencions.

L'actual administrador únic de l'empresa, que estaria entre els sospitosos arrestats, consta com a resident del pis de plaça Urquinaona també escorcollat pels Mossos. També viuen en aquest immoble, segons les dades a què ha tingut accés aquest diari, els dos apoderats de la societat.

Una altra dada sospitosa és que un dels apoderats està donat d'alta com a treballador autònom -en un àmbit tan allunyat de l'assessoria o de la importació com el de la construcció- i fa figurar com a domicili social el mateix immoble de Via Laietana.

Pel que fa a l'administrador únic de la societat sospitosa, també consta com a apoderat en almenys set empreses més de capital xinès repartides per tota la demarcació de Barcelona i que, segons les dades econòmiques registrades, es dediquen a la importació, exportació i comercialització de productes tèxtils, així com a la restauració.

Els detinguts passaran en els pròxims dies a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Mataró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.