Societat

Obama assistirà el dia 9 a la cimera del canvi climàtic a Copenhaguen

La visita del president nord-americà podria anar acompanyada de l'anunci d'un futur compromís dels Estats Units de reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle

El president dels Estats Units, Barack Obama, assistirà el dia 9 de desembre a la conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que se celebrarà a Copenhaguen fins al dia 18. Obama anirà a Copenhaguen "per donar suport a les negociacions i augmentar les possibilitats d'arribar a un acord internacional", segons va explicar ahir Mike Froman, conseller del president nord-americà per a temes de canvi climàtic. La visita d'Obama podria anar acompanyada de l'anunci d'un futur compromís dels Estats Units de reduir les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle "d'aproximadament el 17% l'any 2020 (en relació amb les emissions del 2005) i del 83% l'any 2050", segons fonts de la Casa Blanca citades ahir a la nit per The New York Times. Cal recordar que el juny passat, la Cambra de Representants dels Estats Units va aprovar un projecte de llei de reducció de les emissions d'aquests gasos causants del canvi del clima en un 17%. El projecte legislatiu -que podria elevar l'objectiu de reducció fins al 20%- ha superat el primer tràmit al Senat i podria ser aprovat definitivament el primer trimestre del 2010.

L'anunci de la visita d'Obama a Copenhaguen va ser rebuda ahir amb satisfacció per la comunitat internacional, tot i que es produirà en la primera part de les sessions -no en el tram decisiu- i aprofitant la visita per recollir el Nobel de la Pau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.