Societat

Nadal admet que es torna a endarrerir el permís per volar fora de Schengen des d'Alguaire

L'aprovació del decret del govern espanyol es podria ajornar fins al 2011

L'aeroport de Lleida no disposarà del decret per poder volar fora de l'espai Schengen –per exemple, al Regne Unit– fins l'any que ve. El secretari de Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, ha explicat aquest dijous que està tot preparat i certificat, però que falta l'aprovació d'un decret del govern espanyol que permeti als aeroports que no són d'interès general volar a països de fora de l'espai Schengen.

Nadal afirma que volen que el problema s'arregli "al més aviat possible" perquè hi ha països interessats a volar a Lleida. D'altra banda, el director general de ports, aeroports i costes de la Generalitat, Oriol Balaguer, afirma que s'està treballant perquè aquests vols comencin comencin durant les festes de Nadal.

L'aprovació del decret que ha de permetre vols a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb països de fora de l'espai Schengen estava previst per a l'estiu, però avui s'ha sabut que és possible que es retardi fins després de la temporada d'hivern. Aquest retard s'ha donat a conèixer el mateix dia que l'empresa d'aviació Air Nostrum ha anunciat que començarà a operar a l'aeroport de Lleida-Alguaire amb dos vols d'anada i tornada a Eivissa i Menorca.

Des que van començar els vols comercials, el 5 de febrer, l'aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut 10.949 viatgers i, segons Balaguer, es treballa ara per poder volar a Anglaterra o Rússia, que precisament estan fora de l'espai Schengen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.