Societat

Condemnen a quatre anys de presó l'amo d'un bar per excès de soroll

Tribunals

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys de presó per un delicte contra el medi ambient l'amo del bar 242, afterhours il·legal, processat pel soroll i les molèsties que ha generat als veïns del local, a l'Eixample de la capital catalana. El tribunal ha sol·licitat al govern que li concedeixi l'indult parcial al considerar que la pena és "excessiva", encara que inicialment la Fiscalia havia sol·licitat 15 anys de presó.

Els magistrats consideren que "la pena imposada de presó és excessiva, atenent que el mal causat no ha arribat a produir un resultat lesiu", que el processat no té antecedents i que ha adequat el local a la llei, pel que demanen que se li concedeixi l'indult parcial i se li rebaixi la condemna de presó a dos anys perquè no hagi d'ingressar en un centre penitenciari. L'Audiència ha absolt a Gabriel Alejandro F. dels nou delictes de lesions, pels quals la Fiscalia demanava nou anys de presó, alguns veïns van patir insomni, depressió, estrès i ansietat, perquè "no ha quedat acreditat que necessitessin tractament mèdic" ja que no s'han presentat receptes mèdiques ni informes mèdics.

El processat també haurà d'indemnitzar amb 15.000 euros als afectat per les "greus molèsties que el soroll de la música del local del acusat" provocava, pagar una multa de 15.000 euros, davant als 64.800 euros que sol·licitava la Fiscalia, i ha estat inhabilitat durant quatre anys per desenvolupar activitats de bar, espectacles i musicals, encara que el tribunal no ha ordenat clausurar l'afterhours perquè està insonoritzat i s'ha adequat l'equip de música a les exigències legals i administratives.

Al febrer, efectius de la Guàrdia Urbana van visitar sis habitatges veïns de matinada i van realitzar mesuarments de so i van comprovar que el soroll que se sentia des dels diferents domicilis oscil·lava entre els 35,56 i els 46,47 decibels, quan el màxim permès és de 30 en horari nocturn.

El districte de l'Eixample va acordar el cessament de l'activitat a finals d'abril per la reiteració de les queixes i les denúncies de la Guàrdia Urbana, però Gabriel Alejandro F. no va fer cas de l'ordre i, al juny, es va clausurar i precintar el local. Tot i això, l'Ajuntament va deixar la clausura sense efecte perquè el processat va instal·lar-hi un limitador de so.

Que el propietari d'un local ingressi a la presó per ocasionar molèsties sonores reiterades als veïns, no és la primera vegada que passa. A finals d'octubre d'aquest any Dionisio Mestre va ingressar a la presó de Brians I per complir la condemna de quatre anys de presó que el març del 2006 li va imposar l'Audiència de Barcelona per un delicte contra el medi ambient en la seva modalitat de contaminació acústica. Així, s'ha convertit en la primera persona que compleix una pena de presó per respondre de l'excés de soroll que causava el seu negoci, en aquest cas el restaurant Portet, situat al carrer Sicília de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

El Sagrat Cor de Martorell té la primera unitat de TCA per adults

Martorell

La Fundació “la Caixa” col·labora amb el Banc dels Aliments de Girona

girona
municipal

Trias avisa ERC abans de plegar; “Jaume Collboni no és de fiar”

barcelona
societat

Habiliten més de 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat

Barcelona

Més de 500 insercions de catèters a l’Hospital d’Olot en quatre anys

OLOT
sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró