Societat

Ecologistes asseguren que la conservació de l'ós bru i la caça ben gestionada són compatibles

Societat

L'entitat ecologista Depana ha defensat que la conservació de l'ós bru i la caça ben gestionada són "perfectament compatibles", tal com demostra, expliquen, la "llarga experiència" a la serralada cantàbrica, i a la resta de territoris europeus on existeix aquesta espècie.

Els responsables de Depana han fet aquestes declaracions després que ahir, una óssa ataqués a la Val d'Aran un caçador, que va quedar ferit de diversa consideració, i a qui aquesta organització ha desitjat una "ràpida recuperació".

Davant de la petició que es retirin els óssos d'aquesta zona del Pirineu, Depana reclama "prudència i sentit comú al Síndic d'Aran en les seves declaracions i actuacions" i recorda als responsables polítics que l'ós bru és una espècie en perill d'extinció declarada de protecció prioritària per la UE i que tots els governs europeus han de vetllar per la seva conservació.

Depana qualifica el succés de "lleu accident" i afegeix que, segons responsables del seguiment d'aquesta espècie, com la Fundació Ós Bru, el comportament de l'óssa Hvala va respondre al "d'un animal que se sent espantat i acorralat i que intenta fugir



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.