Societat

Hereu negocia pactar amb el PP la gestió de Montjuïc

Patrimoni

El futur centre de la pau de Montjuïc podria obtenir avui llum verda a l’Ajuntament de Barcelona si el PSC obté el suport del grup municipal del PP per tirar-lo endavant. Els populars són l’únic grup polític que accepta que el ministeri de Defensa es mantingui en el consorci que gestionarà el castell de Montjuïc. L’alcalde, Jordi Hereu, ha decidit tirar pel dret, com en l’afer de la gossera, i dur a la comissió de presidència l’aprovació dels estatuts del consorci, encallats des de fa més d’un any perquè Defensa no vol deixar que l’Ajuntament gestioni el centre de la pau en solitari.

Els grups del PSC i el PP podrien tirar endavant el consorci si voten afirmativament de manera conjunta, en una inèdita majoria a l’Ajuntament de Barcelona. Fonts municipals asseguraven ahir que les negociacions PSC-PP avançaven “força bé”.

La resta de grups polítics, CiU, ERC i la mateixa ICV-EUiA –que forma el bipartit de govern amb els socialistes–, rebutgen que Defensa cogestioni Montjuïc, encara que l’Ajuntament tingui majoria al consell rector, que presidiria l’alcalde. Actualment, la majoria dels membres del Patronat del Castell de Montjuïc són militars o membres del ministeri de Defensa. El decret que ho regula data del franquisme, arran de la presumpta cessió a l’Ajuntament, que es va demostrar enganyosa.

És la cessió actual del govern de l’Estat a l’Ajuntament, precisament, la que enfronta els grups municipals. Hereu va acceptar la cessió condicionada a la presència de Defensa en l’ens gestor, condició que el seu antecessor, Joan Clos, rebutjava. Davant de la insistència de Defensa, l’Ajuntament va acabar acceptant la cessió durant la precampanya municipal del 2007. El PP sempre ha assenyalat que l’exèrcit forma part de la cultura de la pau, sobretot arran que es desplega arreu del món en missions pacífiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona