Societat

L'Ajuntament de Barcelona i Vilaró es querellen contra els mitjans que neguen la versió oficial de les ferides

L'Ajuntament de Barcelona i el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, han presentat aquest dimarts una querella conjunta contra els responsables de les informacions periodístiques que sostenen que Vilaró va mentir en dir que les lesions de gravetat que pateix les va provocar una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa.

La querella es dirigeix explícitament a El mundo i al portal Vilaweb, que van publicar que Vilaró va resultat ferit en una baralla, aliena al dispositiu policial, quan no estava de servei. A més, la querella pot ser ampliada "més endavant" a altres mitjans, en referència a l'emissora RAC1, que també es desmarca de la versió oficial.

Interior dóna per tancat el cas
El departament d'Interior tanca files amb els responsables polítics de l'Ajuntament i dóna per tancat el cas Vilaró. El secretari de Seguretat de la conselleria de Joan Saura, Joan Delort, ha assegurat aquest dimarts que els Mossos han donat per bona "des del principi" la versió del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró. Segons aquest relat, una pilota de goma disparada pels antiavalots de la policia de la Generalitat va ferir-lo greument, fins al punt que ha calgut extirpar-li la melsa. "Després de totes les tesis que han sorgit aquests dies, nosaltres ens quedem amb la primera, i no tenim res més a dir", ha anunciat després d'una reunió del consell de coordinació de seguretat privada, presidida per ell mateix.

D'aquesta manera, els Mossos admeten que la pilota de goma va colpejar Vilaró al braç esquerre i a la part esquerra de l'esquena, a la part baixa de les costelles, punt davant del qual hi ha la melsa. Fonts mèdiques consultades per l'AVUI.cat confirmen que un impacte posterior d'aquest tipus, encara que no trenqui les costelles, pot provocar una sacsejada de la melsa que origini una hemorràgia. El dolor inicial del cop desapareix al cap d'uns minuts, però l'hemorràgia va treballant fins que al cap d'unes hores provoca un dolor intens.

Objecte contundent sense arestes
La solució, aleshores, és estabilitzar l'òrgan a la UCI, amb l'esperança que la ferida es coaguli i es tanqui espontàniament, ja que no es pot tancar quirúrgicament. Si l'absorció no es produeix, cal extirpar la melsa, com li van fer a l'hospital del Mar a Vilaró el dimecres següent als fets, que s'havien produït la matinada del diumenge 29 de juny al dilluns 30 de juliol. El que és més difícil de determinar per l'aspecte és, segons els metges, l'origen de les ferides: no és fàcil dir si va ser per l'impacte d'una pilota de goma o d'un altre objecte contundent sense arestes.

Sigui com sigui, les autoritats polítiques de banda i banda de la plaça Sant Jaume consideren el cas tancat i els grups de l'oposició municipal no han tornat a aixecar la veu, tot i que continuen queixant-se de la manca de transparència, ja que es va trigar dies a donar explicacions sobre els fets. Ni tan sols el PP, que va encarregar a una agència de detectius que investigués el cas, no vol continuar parlant del tema.

El cap de setmana passat, tres mitjans de comunicació, El Mundo, Vilaweb i RAC1, van publicar informacions obtingudes de fonts diverses en què s'assegurava que Vilaró podia haver mentit sobre el que li havia passat, que les lesions podien ser producte d'una pallissa en un local nocturn. Una foto de l'AVUI ha provat finalment que Vilaró era a la plaça Espanya seguint els aldarulls dels seguidors de la selecció espanyola poc abans de la mitjanit, però l'intendent va trigar hores a anar a l'hospital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses