Societat

Palafolls

Un pregó original i participatiu

Unes 1.500 persones surten en la gravació pel poble per donar el tret de sortida a la festa

La projecció va atraure molts veïns

Al Palauet, l'espectacular pavelló de Palafolls, s'hi van aplegar dimarts al vespre, tot i l'amenaça de pluja, unes 1.500 persones. Si fa no fa eren les mateixes que havien participat en la gravació del lip dub, que es projectava com a pregó de la festa major. Molta expectació i nervis per poder-se veure en els pocs segons que comptaven que la càmera els havia pogut capturar durant el cap de setmana. Van ser dos dies d'intensos assajos i rodatges pels carres i equipaments del poble. Es tractava d'aconseguir enregistrar els milers de veïns i entitats que es van apuntar a la iniciativa. Una manera diferent i original de fer el pregó d'inici de la festa major. Així valorava el tècnic de Cultura, Toni Selvaggi, un cop passat l'enrenou en què tothom s'ha implicat amb molt d'entusiasme. “Han aguantat hores a ple sol i tot i això en tot moment hi han posat moltes ganes. Ha estat el millor pregó”, explicava emocionat.

La projecció no ha estat fàcil si es té en compte que s'ha hagut de quadrar l'escenografia i el playback que alguns dels figurants feien de la cançó que es va fer especialment per a l'ocasió. Es va versionar una de les cançons de l'estiu, Hey, soul sister, de Train, es podia escoltar les queixes dels palafollencs però també un crit perquè tots s'impliquin a continuar treballant en la millora del poble. A l'hora de la veritat ningú va tenir vergonya per passar-s'ho bé i passejar-se pel poble fent el que manava l'organització. Ni el mateix alcalde, Valentí Agustí, a qui ja no ve de nou això de fer gravacions com la que va fer anys enrere per denunciar l'estat deplorable de la Tordera, no s'ho pensa dues vegades per posar-se un capgròs i afegir-se també a la festa.

La projecció, que es podrà veure aviat a la xarxa, quan s'hi facin els últims retocs, té una durada d'uns sis minuts. S'han pogut gravar les dues parts de què consta el vídeo, però per això ha calgut repetir moltes vegades per fer-ho quadrar tot. Des de la sortida de l'escola de dansa i música, la comitiva d'actors convidats i els extres es passegen fins a l'ajuntament i arriben al casal d'avis per acabar la projecció a la piscina. Els que van aguantar fins a les nou del vespre de diumenge perquè l'escena s'acceptés segur que a aquelles hores tenien ganes de tirar-se a la piscina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot