Societat

Espai clar i català per compartir fotos a la xarxa

Una comunitat d'usuaris catalanoparlants de Fotolog crea la seva pròpia xarxa, Flog.cat. Comencen una campanya per demanar YouTube en català

Facebook, Tuenti, Fotolog.... són xarxes socials que ja estan disponibles en català. Però ara apareix flog.cat, una altra xarxa social 100% en català i pensada per a joves de 20 anys, creada País valencià.

Amb més d'un miler d'usuaris, flog.cat ara compta a més a més amb una xarxa social 2.0 destinada a totes les edats on tothom pot conèixer gent, compartir fotografies, aficions i opinions als diferents punts de trobada, ja que el portal compta, a més, amb fòrums i un servei propi per crear blogs en català .

Després de catalanitzar fotolog.com
Flog.cat va començar el març del 2008 sent una comunitat dins de fotolog.com, i agrupava les persones catalanoparlants que utilitzaven el popular web per compartir fotos. Ara flog.cat continua trobant-se a fotolog.com, però alhora s'ha independitzat i té la seva pròpia adreça.

L'administrador de flog.cat, Daniel Olivares, remarca que no reben subvencions ni tenen interessos de cap tipus, excepte el de "construir aquest punt de trobada social i de defensa de la llengua i cultura pròpies a través de internet".

També explica que van ser ells qui van començar a demanar a fotolog.com que hi hagués l'opció de veure la pàgina en català, fita que van aconseguir després d'una llarga campanya. Ells mateixos els van ajudar a fer la traducció, asseguren. “Tot plegat sense cap ànim de lucre”, conclou Olivares.

Lluitant per un YouTube en català
Ara tenen una altra lluita. Fa dues setmanes que han iniciat la campanya de recollida de firmes per aconseguir que YouTube també sigui en català. Olivares afirma que tot i que la campanya s'ha iniciat només “online a través del flog.cat, s'està intentant donar-hi la màxima difusió possible”, i ja han recollit més de 700 signatures. Els administradors estan en contacte amb Google per reclamar la traducció del portal de vídeos al català.

Pel que fa a la repercussió lingüística i social que poden tenir l'aparició d'aquest tipus de xarxes socials en català, l'administrador de flog.cat assegura que en el cas de YouTube “és molt important perquè és una de les pàgines més visitades del món” i la inclusió del català suposaria un gran pas per fer-ne ressò arreu del món.

A més a més, “la resposta de la gent és més bona” del que s'esperaven, segons Olivares. “A la gent li ha agradat la campanya, creu que és necessària”, remata l'administrador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona