Societat

Detenen i empresonen dos lladres especialitzats en estrebades a Barcelona

Dos lladres especialitzats en estrebades han sigut detinguts i empresonats provisionalment a partir d'una investigació del grup de multireincidents dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.

Els agents havien detectat una onada de robatoris del mateix tipus, comesos per dos homes que anaven en moto i que solien assaltar dones que caminaven pel carrer, a les quals arrabassaven la bossa amb una estrebada violenta. En molts dels casos, la víctima queia a terra en intentar retenir la bossa. Alguna d'aquestes dones presentava lesions lleus a causa de la caiguda. Entre les víctimes hi ha turistes.

A final de juny, els investigadors van aconseguir la numeració exacta de la matrícula de la moto que utilitzaven i finalment van trobar-la l'1 d'agost en un carrer del barri de la Prosperitat de Barcelona. Un seguiment del conductor els va portar fins al pis on els lladres guardaven el botí de les estrebades i fins al seu còmplice. Així, van localitzar Christopher Omar BC, de 18 anys i nacionalitat peruana (que, segons els Mossos, va donar una identitat falsa), i Pablo Manuel RC, de 31 anys i nacionalitat cubana, tots dos veïns de Barcelona. Van ser detinguts i acusats, en principi, de 16 robatoris amb violència i un robatori de vehicle.

En l'escorcoll del domicili que utilitzaven per emmagatzemar els articles robats, els Mossos han recuperat, 49 bosses de mà, motxilles i maletins, 30 carteres, 33 parells d'ulleres, 28 joies i rellotges, càmeres de fotos, bolígrafs de marca i altres objectes, tots robats, segons les sospites de la policia. Ara caldrà examinar les denúncies de els últimes setmanes per intentar localitzar-ne els amos en el casos dels articles que encara no s'han pogut relacionar amb un robatori en concret.

Els sospitosos actuaven majoritàriament a l'Eixample, tot i que també hi ha fets a Nou Barris, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi.

Els dos detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar aquest dilluns, 4 d'agost, a disposició del jutjat de guàrdia, que els va fer empresonar provisionalment a l'espera que es faci el judici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Girona acull el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2024

girona
SOCIETAT

Quatre municipis del Maresme creen un marc comú per lluitar contra l’addicció dels joves a les pantalles

Calella

El piano per a pacients, professionals i familiars s’estén als centres de MútuaTerrassa

Terrassa

Oncolliga regala productes cosmètics per als efectes de la braquiteràpia

GIRONA
SOCIETAT

Clam per revisar la llei i incloure totes les violències masclistes

Tarragona

Tornen a obrir les dutxes i fonts municipals

SARRIÀ DE TER

La federació veïnal critica la doble taxa de residus

TERRASSA
CULTURA

Robert Capa dona nom a uns premis fotogràfics a Aitona amb la Guerra Civil com a referent

Lleida
SOCIETAT

Campanya ciutadana per combatre els pisos turístics a Barcelona

Barcelona