Societat

La UE referma el poder discrecional del personal de seguretat als aeroports

La Unió Europea ha fet pública la llista d'objectes prohibits a les zones restringides de seguretat dels aeroports europeus, després de l'entrada en vigor del nou reglament europeu sobre seguretat aeroportuària el passat 20 d'agost, en què s'especifica que els passatgers hauran de treure's les sabates si el personal de seguretat ho requereix durant els controls.

El Ministeri de Foment ha informat en un comunicat que en el nou reglament, a més d'assenyalar els articles prohibits, com líquids o substàncies de consistència semblant, s'indica que el personal de seguretat "podrà denegar l'accés en els controls de seguretat a qualsevol passatger en possessió d'un article que no figuri a l'esmentada llista, però sobre el qual es tingui sospites".

Des del Ministeri de Foment es recorda als passatgers que en accedir pel control de seguretat han de passar a través d'un arc detector i que el seu equipatge de mà ha de ser inspeccionat en els equips de raigs X.

Tot i que la ministra Magdalena Álvarez es va mostrar contrària a tantes mesures de seguretat fa uns mesos, el comunicat del seu departament precisa aquest dissabte que quan salten les alarmes dels arcs de metalls la normativa "exigeix" esbrinar què les ha activat, i si el passatger porta qualsevol element sospitós de l'activació, incloses les sabates o un cinturó, el viatger "haurà de seguir les instruccions del personal de seguretat".

Tenint en compte que és habitual que les sabates i els cinturons activin l'alarma, el ministeri recomana que "a sol·licitud del personal de seguretat i en benefici dels passatgers, es dipositin aquests objectes prèviament a les safates [que passen pels raigs X] per facilitar i agilitzar el trànsit pels arcs" de metalls.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.