Societat

Condemna menor pel cas del toro Osborne del Bruc

Justícia

El jutjat penal número 10 de Barcelona ha condemnat a una pena de multa de 192 euros els dos joves que el juliol de l’any passat van intentar aterrar l’estructura del toro Osborne del Bruc, l’última que encara s’exhibeix a Catalunya. El jutjat ha considerat provat que la seva acció va consistir en una falta de danys. En cas de no fer efectiva la multa, els dos condemnats, Miquel Coma i Jordi Garcés, haurien de complir una pena de vuit dies de privació de llibertat.

En valorar la resolució judicial, Jordi Garcés va assegurar ahir que no pensen abonar la multa. Ja durant el judici, els dos processats van deixar clara la seva ferma oposició a l’exhibició de la imatge de la silueta taurina, que van definir com “una provocació al poble català”.

Els danys provocats per l’acció de Coma i Garcés sobre la figura del toro van ser valorats, en un principi, en 2.650 euros. El dia de la vista, però, l’advocat d’Osborne va rebaixar la valoració fins als 349 euros, aportant un nou informe pericial. D’aquesta manera els fets, que en un principi van ser catalogats jurídicament com a delicte, van passar a rebre la consideració de falta.

L’oposició del moviment independentista al toro del Bruc no s’acaba amb aquest judici. Maulets, la CUP i altres organitzacions han convocat per al 7 de març una marxa reivindicativa al mateix municipi del Bruc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva