Societat

Una trentena de ferits en un accident de tren a Mallorca

Feien el trajecte de Manacor a Palma a bord del comboi que ha descarrilat a causa del despreniment d'un mur sobre la via

El nombre de ferits en l'accident de tren d'aquest matí de dimecres a Mallorca és d'una trentena. D'aquests, la majoria són lleus, un és greu i un altre està en estat crític.

Els fets han tingut lloc quan un tren de passatgers ha descarrilat a uns 500 metres de l'estació de Sineu, a Mallorca. La trentena de ferits feien el trajecte de Manacor a Palma a bord del comboi que ha descarrilat a causa del despreniment d'un mur sobre la via.

L'accident ha obligat a tallar la correlació de trens entre Manacor i Sineu, tot i que la línia segueix funcionant entre Palma i Inca. Mentre duren les tasques per tornar la via a la normalitat s'ha habilitat un servei de transport alternatiu.

El ferit que està en estat crític és el conductor del tren, i l'estaven atenent a l'hospital de Son Dureta. Pel que fa al ferit greu, ha estat traslladat a la clínica Juaneda. La resta de ferits han estat atesos per ferides lleus en diversos centres (hospitals d'Inca i Manacor i PAC de Sineu) o en el mateix lloc dels fets. Els viatgers del tren han rebut també suport psicològic.

En total viatjaven al tren accidentat una seixantena de persones. Els serveis d'emergències de les illes Balears han rebut els primers avisos de l'accident pocs minuts abans de tres quarts de set del matí, i segons relaten eren de passatgers que informaven del xoc i del fet que es trobaven atrapats dins dels vagons.

Una de les trucades ha estat la del revisor, també ferit, que ha informat de l'estat del conductor, que, segons les seves indicacions, es trobava conscient, tenia un trau al cap pel qual sagnava i presentava dificultats per respirar.

El SEIB 112, el servei d'emergències de les Illes Balears, ha mobilitzat fins a la zona dels fets l'IB-Salut, els Bombers, la Policia Local, els agents de guàrdia de la DGE, la Guàrdia Civil i efectius de Protecció Civil i de Carreteres.

El Director General d'Emergències, Jaime Coll, també s'ha desplaçat fins a la zona per conèixer de primera mà l'abast de l'accident i l'operatiu destinat a resoldre les incidències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.