Societat

Els mossos reclamen endurir les penes contra els antisistema

Els agents denuncien que el desallotjament del Banesto coincidís amb la vaga general

El portaveu del sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO proposa seguir l'exemple alemany, on aquests actes poden costar fins a 10 mesos de presó

Els mossos reclamen a les autoritats que endureixin les penes contra els grups antisistema que aprofiten els grans esdeveniments per actuar amb “impunitat” als carrers de Barcelona. Després de l'actuació violenta d'ahir dimecres, el portaveu del sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO, Toni Castejón, es pregunta perquè no es prenen mesures per evitar el vandalisme.

Dit això, ha aprofitat per criticar també que el desallotjament de l'antiga seu del Banesto, ocupada des de dissabte passat per joves radicals, coincidís amb la vaga general i amb la manifestació que estava prevista al centre de la capital catalana. “Com pot ser que aquest col·lectiu ocupi un edifici allà al mig i no es faci res fins al mateix dia”, es queixa Castejón.

La violència amb què ahir van actuar els grups antisistema a la capital catalana no és nova i era previsible, segons els Mossos d'Esquadra, que, a través dels fòrums d'aquests col·lectius d'estètica okupa, ja sabien que pretenien aprofitar el dia de la vaga general “per liar-la”, segons Castejón.

Per això, una altra vegada reivindiquen a les autoritats, entre els que inclouen l'Ajuntament, el poder judicial i el departament d'Interior, que prenguin mesures per evitar aquest tipus d'aldarulls, tenint en compte la violència amb què actuen aquests grups, que porten material inflamable com ahir va quedar demostrat amb la crema de contenidors i d'un cotxe patrulla.

“És inadmissible” per als mossos, que tant els ciutadans com els agents de policia corrin aquests riscos, i reclamen que s'actuï amb “diligència” abans que hi hagi una “tragèdia personal”.

Actualment, un percentatge alt d'aquests fets acaba amb una multa d'uns 120 euros, lamenta Castejón, que posa com a exemple les penes d'Alemanya, on aquest vandalisme pot costar fins a 10 mesos de presó.

Encara que els grups antisistema ja havien anunciat les seves intencions de violentar la vaga general, el desencadenant de la batalla campal va ser el desallotjament de l'antiga seu de Banesto, a plaça Catalunya, un edifici que havien ocupat quatre dies abans.

“No entenem perquè el desallotjament es va fer ahir i no abans”, s'ha queixat Castejón, que posa aquest retard en l'actuació policial com a exemple de “la impunitat amb què actuen”. Per als mossos, aquest desallotjament s'havia de fer de seguida sabent que estava prevista una gran manifestació al centre per la vaga general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA