Societat

Tornen els castells de 7 a Bao

Feia 5 anys que els Castellers del Riberal no descarregaven castells d'aquest tipus

Aquest diumenge 17 d'octubre els Castellers del Riberal celebraven la seva diada en el marc de les Diades Airenovenques, a Bao.

En un dia fred, plujós i ventós, l'actuació va tenir lloc a cobert al Fogar Rural de Bao i hi van participar la Colla Castellera de Figueres, els Angelets del Vallespir i els Castellers del Riberal.

Una “diada màgica”, segons els Castellers del Riberal, ja que van recuperar els castells de 7, després de 5 anys sense descarregar-ne.

Els Castellers del Riberal van començar amb 2 pilars de 4 i a primera ronda van descarregar el 4de6 amb agulla. A segona ronda afrontaven el gran objectiu d'aquesta diada, el 4de7. Un castell que finalment es va descarregar enmig d'una barreja d'eufòria, alegria i emoció. A tercera ronda van descarregar el segon 5de6 de la temporada i van tancar l'actuació amb un pilar de 5 per sota que també recuperaven després de molts anys sense descarregar-lo.

“No podíem demanar més en aquesta diada on tots els nostres objectius s'han complert i on hem aconseguit retrobar-nos nombrosos a plaça per celebrar aquest gran moment”, explica el cap de colla, Rafael Renyé i Pla.

La Colla Castellera de Figueres per la seva part va començar amb un pilar de 4 i va seguir amb la torre de 6. A segona ronda van estar a punt de carregar el 3de7, però el sostre del local era massa baix i no els va deixar col·locar acotxador i enxaneta. El castell es va acabar desmuntant i en repetició van descarregar un 3de6 amb agulla. En última ronda, Figueres va descarregar el 4de6 amb agulla i tancava l'actuació amb un pilar de 5.

Els Angelets del Vallespir van iniciar la Diada amb un pilar de 4 i van seguir amb un 3de6. A segona ronda van intentar una torre de 6 que finalment es va desmuntar per indecisió de la mainada. Van seguir amb un 5de5 i van acabar l'actuació amb 3 pilars de 3.

Els Castellers del Riberal van agrair especialment la presència de les dues altres colles convidades, i també la presència del públic i amics de la colla que van venir en motiu d'aquesta diada i que van poder compartir aquest moment d'alegria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona