Societat

Un dia per recordar

Marrecs de Salt, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró surten molt satisfets de la plaça del Vi després de descarregar tots els castells previstos

El dos de set, pels Marrecs; el dos de nou amb folre i manilles, pels Minyons; i el tres i el quatre de nou, pels Capgrossos. En haver aconseguit les fites que s'havien proposat, totes les colles de la jornada castellera d'ahir a Girona van sortir satisfetes de la plaça del Vi. Els amfitrions van començar de manera brillant l'any de commemoració del quinzè aniversari, el públic, que va omplir de gom a gom el recinte, s'ho va passar bé i, a més, cap construcció va fer llenya.

De set i nou pisos

Que la jornada sortiria rodona es va intuir quan la pluja va parar just en el moment previst de l'inici de les actuacions. Si es va començar amb una vintena de minuts de retard no va ser pel mal temps, sinó perquè l'ambulància –indispensable per donar llum verd a la festa– no va arribar a l'hora. Les colles van anar de seguida per feina. Els Marrecs van afrontar un cinc de set i els Minyons i els Capgrossos, un tres de nou amb folre.

A la següent ronda, el nivell de dificultat va pujar: els de Salt van descarregar una torre de set per primer cop aquesta temporada (i ja en porten onze consecutives aconseguint-ho) i els de Terrassa van completar una torre de nou amb folre i manilles, la construcció de més dificultat de la jornada. Els de Mataró, de la seva banda, van oferir un quatre de nou amb folre.

A la tercera ronda, els que més ho van celebrar van ser els maresmencs, ja que van descarregar un meritori cinc de vuit i completaven d'aquesta manera l'anomenada “tripleta màgica”. Els saltencs van bastir un espectacular tres de set aixecat per sota i els egarencs, un quatre de nou amb folre.

A la tanda de pilars, els Minyons en van fer un de sis, els Capgrossos, dos de cinc i els Marrecs, tres de cinc. Era el primer cop que ho feien.

Seguint la tradició, els amfitrions van tancar la festa enfilant-se al balcó de l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.