Societat

CCOO considera que hi ha alternatives més “democràtiques” al decret de direcció de centres

El sindicat “rebutja” que el personal directiu professional sigui un administratiu especialitzat en la gestió de recursos humans “en detriment del seu lideratge pedagògic”

Critica que “sense haver de consultar i ni tan sols escoltar el claustre i el consell escolar de centre”, el director pugui decidir

El sindicat CCOO creu que hi ha alternatives “més funcionals, democràtiques i justes” al decret de direcció de centres que preveu aprovar aquest dimarts el govern, i es declara disposat a “negociar-les amb el govern que surti de les eleccions del dia 28”.

El sindicat considera “inadmissible” la coexistència de dos tipus de direccions a partir de l'aprovació del decret perquè, al seu parer, estableix una “flagrant” discriminació entre els que funcionin segons les normes actuals, i els que ho facin segons les noves, que rebran “honoraris i reconeixement professional diferents”.

En canvi, CCOO valora la proposta formativa per al personal directiu, tot i que, alerta, cal negociar-ne l'aplicació concreta.

El sindicat “rebutja” que el personal directiu professional sigui un administratiu especialitzat en la gestió de recursos humans “en detriment del seu lideratge pedagògic” i de gestió en àmbits educatius.

També s'oposa a que els nous directors pugin “imposar” hores extres als professors.

CCOO rebutja que “sense haver de consultar i ni tan sols escoltar el claustre i el consell escolar de centre”, el director pugui decidir “sobre la definició i els perfils de la seva plantilla” o sobre la provisió general de professors ordinària i especial, competències que “corresponen als poders públics i/o al consell escolar”.

Un altre aspecte del decret amb el qual el sindicat es mostra crític és “l'acumulació” de funcions de la nova figura de la direcció, que demana “una dedicació i disponibilitat desproporcionades”.

Com a conseqüència de la norma, a més, CCOO augura una “masculinització” de les direccions dels centres.

De la mateixa manera, CCOO alerta que el decret “preveu que les direccions tinguin dificultats” per fer la feina i hagin de recórrer a professionals externs, fet que “implica externalitzar, en unes poques persones amb funcions gerencials, la presa de decisions dels centres educatius, de forma paral·lela als equips docents i els consells escolars”.

Per últim, el sindicat considera una decisió “encertada” que la formació especialitzada per a la gestió de centres educatius tingui nivell de postgrau universitari, i s'ofereix a negociar-ne les condicions concretes d'aplicació i les seves conseqüències laborals i retributives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS