Societat

Les entitats lamenten que se les culpabilitzi

Les associacions critiquen que hagin d'assumir tota la pressió

Consideren que són “caps de turc” per les dues tancades

Garanteixen que es controla molt

Les entitats que tenen barraca aquest any al passeig de la Copa coincideixen a lamentar que se les culpabilitzi –i se les assenyali– de la venda d'alcohol a menors d'edat. Totes les entitats consultades defensen que s'ha d'evitar la venda d'alcohol a menors, però reconeixen: “Amb l'allau de gent es fa difícil controlar l'edat de tothom a qui serveixes”.

Des de la CUP, Biel de Montserrat veu “injust posar tota la pressió a les entitats”, sobretot perquè darrere la barra “hi ha gent que no és professional”. Des de la Fal·lera Gironina, Jordi Pla s'expressa en la mateixa línia i considera que també cal analitzar el paper de les famílies i preguntar-se “què hi fan menors de 12 anys amb ampolles o demanant combinats”. Per això, reitera: “No sabem servir perquè no som professionals, però les entitats volem fer les coses bé”. Des de la Lluita Internacionalista, Sílvia Rispau tampoc veu bé la decisió presa pel consistori “per uns casos concrets” i considera que l'actuació va ser conseqüència del rebombori mediàtic que hi ha hagut.

El president de l'associació de veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya, diu que se sent molest perquè “se'ls responsabilitzi” del tema i lamenta profundament la mala imatge que dóna a les dues entitats afectades. Macaya considera que les barraques del Club Rítmica Girona i el Club Esquí Girona “han estat claríssimament caps de turc”. Des del Casal Independent el Forn, Edgar Mata explica: “Totes les entitats, aquest any, estaven fent un gran esforç de control i demanaven carnets”, tot i que admet que, a causa de la gran multitud de gent, es fa difícil garantir el control. Diu que, per molt control que hi hagi, sempre hi ha la possibilitat que algun menor obtingui alcohol. L'associació Gironina de Sords entén que “hi ha unes normes que s'han de respectar i que ells s'esforcen molt a demanar els carnets i tenen dubtes”. Ahir les entitats es van reunir amb la regidora de Seguretat, Maria Àngels Freixenet, i responsables policials per expressar els seus sentiments i conèixer de primera mà l'actuació. Avui reobren les barraques sancionades.

LA XIFRA

23
barraques
són al passeig de la Copa aquest any, ja sigui d'entitats esportives, veïnals, culturals o polítiques.

LA XIFRA

25.000
persones
van passar dissabte per la Copa, una xifra que fa difícil controlar si a tothom a qui es ven és menor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.