Societat

El govern espanyol fa balanç de la vaga salvatge mentre el personal de terra debat aturades per Nadal

El ministre d'Indústria encapçala la reunió sobre l'impacte causat al sector, que s'estima tindrà “conseqüències brutals” sobre les empreses

Els sindicats d'AENA faran públic dijous el calendari de mobilitzacions contra la privatització de l'ens públic

El govern espanyol fa aquest dimarts un primer balanç de l'impacte econòmic que ha tingut la vaga salvatge dels controladors que va aturar el trànsit aeri durant 24 hores i va afectar prop de 600.000 persones. Mentrestant, la Coordinadora Sindical Estatal de personal de terra d'AENA té previst fer públic dijous el seu calendari de mobilitzacions contra la privatització d'AENA i amenaça en tornar a provocar el caos durant les festes de Nadal.

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, es reuneix aquest dimarts amb el secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, amb el director general de Turisme, Antonio Bernabé, i amb el director general de Comerç Interior, Ángel Allué. L'objectiu de la trobada és fer un primer anàlisi de les conseqüències de l'actuació dels controladors en el sector turístic. Mesquida, ja ha apuntat que l'impacte sobre el sector ha estat “duríssim” i tindrà “conseqüències brutals” sobre les empreses.

La patronal d'agències de viatges calcula que només al seu sector les pèrdues han estat de 250 milions d'euros, sense comptar les pèrdues de les companyies aèries, els hotels i la resta de branques del sector del turisme, que representa l'11% del PIB de l'Estat. S'hi afegeix el dany que la vaga ha causat a la imatge exterior de l'Estat en un moment en què l'economia espanyola està sotmesa al marcatge dels mercats.

Mentrestant la Coordinadora Sindical Estatal del personal de terra d'AENA (formada per representants de CCOO, UGT i USO) té previst fer públic aquest dijous el seu calendari de mobilitzacions contra la privatització de l'ens públic. Tenen sobre la taula la possibilitat de convocar les aturades per Nadal. S'hi afegeix l'amenaça dels pilots, que analitzen la possibilitat que el govern espanyol adopti una mesura semblant a la militarització que han patit els controladors aeris.

A més del calendari de mobilitzacions dels sindicats d'AENA, aquest dijous el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, compareixerà al Congrés per explicar els motius que el van dur a militaritzar els controladors i a declarar l'estat d'alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.