Societat

Camarles

Les penyes diuen que s'ha vulnerat la llei dels correbous

Denuncien que la resolució del delegat no té fonament jurídic i que incompleix l'article 3

L'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre està indignada amb la delegació del govern per haver denegat la celebració de bous a Camarles amb motiu de les festes de la segregació. Ahir van presentar un informe dels seus serveis jurídics segons el qual la resolució del delegat “vulnera” l'article 3 de la llei que regula la celebració d'actes taurins a Catalunya i que va ser aprovada al Parlament al setembre. “D'acord amb l'article 3, els municipis amb tradició, i Camarles ho és, el nombre d'espectacles taurins no ve condicionat pels celebrats l'any anterior”, manifestava Santi Albiol, secretari de l'entitat. És a dir, que la interpretació que fa l'Agrupació de Penyes de la nova llei és que els municipis amb tradició taurina poden demanar fer bous per celebrar qualsevol acte festiu encara que siguen dates no tradicionals. A més, l'informe dels serveis jurídics també constata que la resolució del delegat “està mancada de fonamentació jurídica”. “Ha estat una decisió personal del delegat. Per motius que desconeixem, no ha volgut complir la llei”, hi afegia Albiol.

En vista d'aquesta situació, l'agrupació de penyes vigilarà altres casos que es podrien repetir al llarg de l'any, però no presentarà cap recurs perquè és l'Ajuntament de Camarles el que té la potestat de fer-ho. L'alcalde, el socialista Joan Curto, dóna el tema per tancat, tot i que l'any que ve tornarà a demanar fer bous en les festes de la segregació.

Per la seua banda, el delegat del govern, Lluís Salvadó, ja va argumentar que la nova llei només permet fer bous en dates no tradicionals en casos excepcionals. “No és una barra lliure”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot