Societat

nadal

Els parcs infantils també resulten afectats per la crisi

Deixen de fer-se enguany els d'Olot, Salt i la meitat del de Palafrugell

Abans ja van desaparèixer els de Palamós, Girona i Figueres

Els parcs infantils de Nadal de Salt, Olot i la meitat del de Palafrugell, el Saltiró, el Nadal Díver i el Pinxo Terra, respectivament, no es fan aquest any. El motiu, segons informen des dels respectius Ajuntaments, responsables de l'organització, és l'actual situació de crisi econòmica. “Les activitats són cares, no hi ha cap subvenció i els preus no cobreixen el cost”, va dir Joan Gelabert, dinamitzador cultural de l'Ajuntament d'Olot. Una situació que fa dos anys ja va afectar el de Palamós, el Juguiparc, i abans els de Figueres i Girona.

Salt cobreix el forat del parc infantil ampliant l'horari del casal, que va començar a funcionar l'any passat a petició de la coordinadora d'AMPAS del municipi. El casal, que comença avui i fins al dia 7 de gener, té un horari des de les nou del matí a les sis de la tarda, amb possibilitat de quedar-se a dinar. “Es continua donant serveis als pares que treballen, però a un cost molt inferior, ja que no cal llogar el material”, va explicar un tècnic de l'Ajuntament de Salt. Els preus oscil·len entre els 72 i els 194 euros, amb un 25% de descompte, si els pares estan associats.

I Olot ha decidit fer el mateix. Ha reconvertit el Nadal Díver en un casal, que ocupa diferents espais, segons l'edat dels infants. “I ara els monitors fan d'educadors”, va recordar Gelabert, que va deixar clar que fan un horari de matí i un altre de tarda, però sense dinar.

Palafrugell, per la seva banda, ha eliminat, després de 10 anys, el Pinxo Terra, que es feia al pavelló, però continua fent el Pinxo Aigua, que es fa a la piscina municipal. L'alcalde, Sergi Sabrià, va justificar l'eliminació del Pinxo Terra per una qüestió econòmica, però també empresarial, ja que els gestors ara tenen un parc en una nau industrial de Begur, a prop de Palafrugell.

Palamós ja va decidir l'any passat no fer el parc, també per una qüestió econòmica. Tot i això, des de Joventut es va decidir tirar endavant el Nadal Jove, amb un nou plantejament. “A vegades, per obligació, les crisis són oportunitats”, va recordar l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés. Un enfocament que abans ja va fer l'Ajuntament de Figueres i Girona, que va optar per incorporar-se a la proposta del GEiEG.

LA XIFRA

10
parcs infantils de Nadal
es poden trobar encara a la demarcació de Girona, ja siguin d'iniciativa pública o privada.

Part de l'entrada del de Platja d'Aro per menjar

Castell-Platja d'Aro, arran de la crisi, destina 50 cèntims de cada entrada al Banc d'Aliments Municipal. El preu de l'entrada per dia és de 3,5 o 6,5 euros, segons si està empadronat o no al poble.

Gimcana cibernètica a Castelló

La gran novetat del parc de Castelló d'Empúries, l'Eixanaca, és la gimcana cibernètica, una activitat familiar que barrejarà les noves tecnologies i el tradicional joc de proves. També canvia de lloc.

ERC de Palamós fa activitats per reivindicar-lo

ERC de Palamós organitza activitats diverses entre el 27 de desembre i el 4 de gener a diferents espais del municipi per reivindicar la recuperació del parc infantil, que es va fer per darrer cop el 2008.

Dos parcs que solament duren un dia

El parc Jovenàlia de Sant Joan de les Abadesses, que organitza un grup d'esplai, i el de Vilajuïga, que fa l'AMPA, només duren un dia. Ambdós es van fer el passat dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona