Societat

transports

La fiscalia de Madrid denuncia 175 controladors

La liberalització del sector farà rebaixar les taxes en un 15%, segons el ministre

La denúncia de l'OCU, arxivada

La fiscalia de Madrid ha enviat al deganat dels jutjats de la ciutat la denúncia contra 175 controladors aeris per un suposat delicte de sedició en vista del caos aeri provocat els dies 3 i 4 de desembre.

El fiscal en cap de l'Audiència de Madrid, Eduardo Esteban Rincón, va afirmar ahir que quan el cas recaigui en un jutjat concret, sol·licitaran immediatament al jutge que citi a declarar els controladors com a imputats. Els controladors fins ara s'han negat a declarar fins que el Tribunal Suprem resolgui els recursos que van interposar contra l'estat d'alarma i la militarització de l'espai aeri, dictat pel govern socialista. El delicte de sedició està castigat amb penes de vuit a deu anys de presó.

En aquest sentit, l'Audiencia Nacional va informar ahir que ha arxivat les denúncies que li va presentar l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i l'Associació de Consumidors i Usuaris en Acció (FACUA) contra el sindicat de controladors USCA per un suposat delicte de sedició quan van abandonar massivament els llocs de treball. L'Audiència exposa que refusa les denúncies perquè el delicte de sedició no és competència dels seus jutjats d'instrucció i remet les denúncies dels consumidors a la fiscalia de Madrid, que ja té oberta una investigació sobre aquests fets.

D'altra banda, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir l'ordre del Ministeri de Foment, aprovada el 22 de desembre, per la qual es fixen els 13 aeroports d'Aena en què es liberalitzarà el control aeri amb la selecció de nous proveïdors civils del servei, entre ells Sabadell. La resta de torres que es liberalitzaran són: la Corunya, Alacant, Eivissa, Jerez de la Frontera, La Palma, Lanzarote, Madrid-Cuatro Vientos, Melilla, Sevilla, València i Vigo.

El ministre de Foment, José Blanco, va afirmar ahir que amb aquestes liberalitzacions del sector aeri s'inicia un procés de millora en la qualitat, l'eficiència i la competitivitat, amb repercussió directa en la rebaixa de les taxes de navegació en un 15%. El ministre Blanco va afegir que espera que la primera fase de la liberalització estigui enllestida a finals del 2011.

LA XIFRA

13
torres de control aeri
es començaran a liberalitzar, i la de Sabadell n'és una.

LA FRASE

En l'adjudicació serà imprescindible la garantia de la seguretat i la sostenibilitat
José Blanco
ministre de foment

LA DATA

28.02.11
El govern estatal
introduirà capital privat a Aena, segons va dir ahir el ministre Blanco.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva