Societat

TRÀNSIT

Les morts a la carretera van baixar un 8 per cent

Els primers quatre mesos del 2010 van permetre retallar la sinistralitat a Catalunya

Objectiu, un –15% el 2013

La reducció de la sinistralitat registrada a les carreteres catalanes els primers quatre mesos del 2010 (amb 28 víctimes menys) ha permès tancar l'any amb un 8% menys de morts a les vies interurbanes respecte del 2009.

Aquesta tendència es manté des de la darrera dècada: l'any 2000 van contar-se un total de 622 víctimes mortals, xifra que s'ha reduït fins a 247 fins al 30 de desembre passat, un 57% menys. No cal oblidar, però, els accidents a les vies urbanes, que habitualment no es conten en aquestes estadístiques globals, tot i que són xifres elevades, malgrat la seva progressiva disminució: 156 morts fa deu anys i 97 l'any 2009. Pel que fa a demarcacions, Barcelona seguida per Girona són les que acumulen més morts.

Tot i els bons resultats, des del mes de juliol passat i fins tancar l'any, els accidents de trànsit van tornar a disparar-se i van superar els registrats el 2009. Només el mes de
novembre es van igualar les morts: 19.

Per això, els conductors i els responsables del Servei Català del Trànsit hauran d'aplicar-se més i usar l'enginy ja que la Comissió Europea ha fixat com a objectiu la reducció d'un 50% dels morts el 2020 respecte del 2010. De moment, el pla de seguretat viària 2011-2013 a Catalunya s'ha fixat reduir un 15% les morts respecte a l'any que acabem d'acomiadar. Per assolir aquesta fita s'han fixat una setantena de mesures, com ara realitzar plans locals de seguretat viària als municipis de més de 20.000 habitants.

Un punt a redreçar és l'elevat nombre de ferits greus que es registren entre xocs de vehicles, camions i motocicletes, malgrat que també van a la baixa. L'any 2010 van superar el miler, un 9% menys que fa dos anys.

L'excés de velocitat continua sent un dels factors principals que influeixen en els accidents.

Un conductor begut causa la primera mort del 2011

Marc V.R. de 35 anys i veí de Manresa, va ser detingut la matinada d'ahir com a pels delictes d'homicidi imprudent i conduir sota els efectes de l'alcohol, després d'haver provocat el primer accident mortal d'aquest any a les carreteres del país. El sinistre va passar a dos quarts de quatre de la matinada al municipi de Balsareny (Bages) quan el cotxe que conduïa el detingut va sortir de la via. L'home que l'acompanyava, Oscar ML, de 31 anys i veí de Sallent, va morir a conseqüència del brutal impacte.

El conductor va patir ferides lleus i va ser traslladat a l'Hospital General de Manresa. A la prova de l'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,70 mg/l. Aquest va ser un dels positius que es van detectar ahir del total de 3.103 controls que es van fer on el 6,5% dels conductors anaven beguts.

D'altra banda, una dona de 58 anys va morir ahir a la tarda a Reus en el segon accident mortal de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot