Societat

Valls

Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2011

Primera predicació amb veu de dona

L'abadessa del monestir de Vallbona de les Monges, Anna M. Camprubí, farà l'homilia de la novena de la Mare de Déu de la Candela a Valls

Anna M. Camprubí, l'abadessa del monestir de Vallbona de les Monges (Urgell), es convertirà, el proper dia 4 de febrer, en la primera dona que predica en una homilia, almenys en la història de Catalunya. Aquesta dada la va revelar mossèn Josep Bofarull, rector de la parròquia de Sant Joan, de Valls, ahir, la mateixa jornada en què es va donar a conèixer la programació d'actes religiosos de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, que se celebraran a la capital de l'Alt Camp del 28 de gener al 6 de febrer. La superiora del cenobi cistercenc, estarà flanquejada per mossèn Francesc Esteso, rector de la parròquia de Llorenç del Penedès, que presidirà l'eucaristia. El nom de l'abadessa figura en la programació al costat de la resta de predicadors de les festes: Francesc Pardo, bisbe de Girona; Joan Enric Vives, arquebisbe bisbe d'Urgell; Lluís M. Sistach, arquebisbe metropolità de Barcelona, i Jaume Pujol, arquebisbe metropolità de Tarragona. Aquest fet rellevant i històric s'emmarcarà en una jornada que la comissió organitzadora ha volgut encapçalar com a Dia dels religiosos i religioses. Precisament, la dedicació de cadascuna de les diades a una temàtica diferent és una de les novetats d'aquestes festes decennals que tenen el seu origen al segle XVIII, quan la població, castigada per una epidèmia de pesta, va prometre a la Mare de Déu de la Candela una festa votiva tots els anys acabats en 1.

D'altra banda, els organitzadors ultimen els detalls de la processó votiva que es durà a terme el dia 2 de febrer, a les sis de la tarda, i en què s'espera la participació d'una quarantena d'entitats i d'unes dues mil cinc-centes persones. L'ofici solemne de la mateixa jornada (11.00 h) és un altre dels actes multitudinaris, i per aquesta raó s'instal·larà un circuit tancat de televisió que permetrà seguir la cerimònia des de fora del temple. En l'acte hi intervindran les sis corals de Valls i les dues colles castelleres, i la col·lecta serà destinada al projecte de l'any jubilar, Vides compartides, de Càritas. Per als fidels que prefereixin una celebració “més tranquil·la", mossèn Josep Bofarull, aconsellava anar a l'eucaristia del dia 2 de febrer a dos quarts de vuit del matí. L'eclesiàstic, que per primera vegada viurà unes festes decennals, està convençut que aquestes festes del 2011 quedaran marcades per l'any jubilar en què s'ha commemorat el centenari de la coronació de la Mare de Déu de la Candela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró