Societat

montsec

L'observatori d'Àger busca visitants estrangers

El centre estrenarà aquest any material multilingüe i promocionarà els intercanvis

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Montsec inicia divendres la tercera temporada amb l'objectiu de posicionar-se de forma clara en l'àmbit internacional i atreure visitants estrangers a Àger. A partir de la tardor, per exemple, es posaran en marxa les observacions en remot a través del Parc dels Telescopis per part de grups d'alumnes del departament de Midi Pyrénées i també catalans. Gràcies al projecte europeu La Ruta dels Orígens, aquest any s'instal·larà un complex sistema informàtic que permetrà efectuar aquesta activitat amb resultats d'alta qualitat. A partir d'aquestes primeres observacions es vol incrementar el nombre d'estades i intercanvis entre alumnes francesos i catalans.

A l'estiu, el Montsec acollirà una nova edició del Congrés Internacional d'Espais Naturals de Cel Fosc, amb experts internacionals en matèria de contaminació lumínica.

Passis en quatre llengües

Una de les novetats d'aquesta temporada és un sistema de traducció multillenguatge del planetari de l'Ull del Montsec. Fins ara només es podien fer les sessions en una llengua en cada passi. A partir de la primavera, quan es posarà en marxa el nou sistema, es podran escoltar els espectacles en qualsevol dels quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) independentment de la llengua de projecció principal. També a partir de la primavera, el centre disposarà d'audioguies amb auriculars per seguir els panells de l'exposició, també en català, castellà, anglès i francès.

55.201 visites en dos anys

L'any passat el COU del Montsec va acollir 32.659 visitants. El 2009, en el seu primer any, en va rebre 25.242. Això suma 55.201 visitants en dos anys, als quals cal sumar uns cinc mil d'escolars i universitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet