Societat

Restablert el servei de tren entre Terrassa i Manresa

Han finalitzat els treballs de reparació de les instal·lacions del tram entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar

Han circulat trens buits per comprovar la fiabilitat i seguretat de les instal·lacions

La circulació de trens entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa (Bages) s'ha restablert avui després de finalitzar els treballs de reparació de les instal·lacions del tram Vacarisses Torreblanca-Castellbell i el Vilar, i estar tallada des de dimecres per una esllavissada que va provocar un accident de tren.

Segons que han informat avui Renfe i Adif, des de l'inici del servei d'avui s'ha restablert el servei habitual en tren entre Terrassa i Manresa de les línies R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa per Vilafranca del Penedès) i l'R12 (Barcelona-Lleida per Manresa).

Els treballs de reparació van acabar a dos quarts de nou del vespre s d'ahir dissabte i han circulat trens buits per comprovar la fiabilitat i seguretat de les instal·lacions i la circulació en aquest trajecte.

Les instal·lacions van resultar danyades en descarrilar un tren dimecres passat després de topar amb una pedra caiguda a la via a causa, possiblement, de les fortes pluges dels últims dies, que va provocar que 11 persones resultessin ferides lleus.

Des de dimecres a la nit fins al dissabte es va oferir un servei alternatiu per carretera entre Terrassa i Manresa amb un dispositiu de 40 autobusos.

Per restablir el servei s'han mobilitzat dos trens taller, procedents de Tarragona i Barcelona, maquinària específica de via, una vagoneta d'electrificació pròpia i excavadores i retroexcavadores de 24 i 30 tones, entre d'altres màquines.

L'equip humà que ha treballat en el restabliment del servei ha estat format per més d'un centenar de tècnics especialitzats, a més d'efectius de circulació i seguretat.

Durant aquests dies s'han dut a terme tasques de reparació de la via en un tram de més de 200 metres i s'han realitzat tasques d'estabilització i un tractament addicional en trinxera com a mesura preventiva amb la col·laboració de malla triple de capa i ancoratges.

Adif està investigant les causes exactes que van provocar l'esllavissada de roques a la via dimecres passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona