Societat

opinió

Ha mort Miquel Esteba

Era un home ferm en les seves conviccions i de gran generositat

Tot i que el coneixia des de la seva arribada a Figueres, no el vaig començar a tractar intensament fins que es va iniciar la Transició. Tots dos teníem inquietuds i pensàvem que en aquells moments ens havíem de comprometre, que calia que aportéssim el nostre gra de sorra. Varem compartir molts criteris i vàrem discrepar en altres, i a poc a poc vàrem bastir una bona amistat. Era un home ferm en les seves conviccions, practicava la religió catòlica i tenia una gran generositat que posava sovint al servei tant de les persones com de les conviccions.

Tots dos vàrem tenir responsabilitats polítiques, ell com a alcalde de Figueres, jo com a senador i conseller de la Generalitat. Distintes funcions que van suposar experiències diferents, que en les nostres converses, seria millor dir en els nostres debats particulars, aportàvem. Quan ni ell ni jo teníem cap funció pública van sorgir situacions que ens van esperonar a tornar a practicar l'activisme. La nostra postura era conseqüència d'un arrelat sentiment d'independentisme. En una ocasió ell va organitzar amb el patrocini d'Òmnium Cultural una taula rodona sobre la independència de Catalunya, alguns assistents van pensar que érem uns il·lusos, la qual cosa ens agradava de recordar precisament en aquests moments en què el sentiment independentista s'estén com una taca d'oli. No el podrà veure realitzat. L'independentisme ha perdut un gran puntal. Jo he perdut un gran amic. Un dels millors que he tingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES