Societat

El PSC adverteix que el govern “obre la porta” a “acomiadaments massius” de mestres

Els socialistes asseguren que les escoles públiques estan en “una situació de perill raonable”

Acusen Rigau d'haver destinat els seus primers 100 dies com a consellera d'Ensenyament a “desarticular” les accions del govern tripartit

El diputat del PSC Daniel Font ha advertit aquest dilluns que les mesures proposades pel departament d'Ensenyament, entre les quals eliminar de forma generalitzada la sisena hora, “obre la porta” a que hi pugui haver “acomiadaments massius” de mestres. “No volem que s'acomiadi a ningú del sistema educatiu”, ha dit, “però les mesures obren la porta a que hi pugui ser, no de manera immediata, però sí a curt termini”.

Font ha carregat contra el govern i la seva política de “desarticulació” de les accions del govern anterior i creu que les escoles de titularitat pública estan “en una situació de perill raonable” i que poden quedar “perjudicades” amb les mesures de l'executiu català

En declaracions al Parlament, Font ha dit “voler creure” les paraules de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha garantit que els professors destinats a la sisena hora mantindran la seva feina. Però ha afegit que “no volem creure que en els propòsits del departaments hi ha l'eventualitat d'un acomiadament massiu”, tot advertint que “objectivament les mesures obren aquesta eventualitat”.

El diputat del PSC ha assegurat que “la pregunta immediata” és saber “quin destí tindran aquestes mestres i professors que surten de l'escreix” fruit de l'aplicació de les mesures, tot assegurat que, segons càlculs dels socialistes, hi ha un escreix de “milers de professors”.

Els socialistes s'han mostrat “extremadament preocupats” per l'educació pública, ja que creuen que “s'ha iniciat un pols de qualitat amb l'escola pública”. Font creu que els resultats de l'Informe PISA 2010 “poden estar en qüestió” per les mesures proposades pel departament. En aquest sentit, ha alertat que “sense una educació moderna, activa i articulada no hi ha recuperació possible”.

Font ha considerat “lògic” que hi hagi un ajust pressupostari, però que aquest no ha de ser “indiscriminat”. El diputat del PSC ha carregat contra Rigau perquè considera que ha destinat els seus primers 100 dies a la “desarticulació” de les accions del govern anterior en lloc de tenir una “lògica constructiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona