La Fira del Càntir, que durarà menys, i la festa major d'Argentona es faran enguany per separat

La tradicional Fira del Càntir d'Argentona durarà menys dies i no coincidirà amb la festa major de Sant Domingo, dos esdeveniments que fins ara anaven íntimament lligats. El director del Museu del Càntir, Oriol Bassa, explica que s'ha decidit que la mostra es faci el cap de setmana del 7, 8 i 9 d'agost perquè en les últimes edicions no hi havia tants visitants els dies feiners. «A més, mantenir la fira durant cinc o sis dies té un cost humà i econòmic que no compensa», hi afegeix Calvo, que admet que un altre dels motius pels quals la fira i la festa major no coincidiran en el temps és que la diada de Sant Domingo, el 4 d'agost, cau aquest any en dimarts. Tot i això, el director del museu apunta que el canvi no afectarà ni la processó de les aigües, ni la benedicció de càntirs, ni tampoc el popular concurs d'aixecaments de càntirs que, tot i no coincidir amb la fira, es faran el 4 d'agost. Un altre dels imprevistos d'aquest any serà la ubicació de la mostra. Les obres d'urbanització del carrer Gran, de la plaça de Vendre i de Torras i Bages obligaran a bellugar una part de les parades, situades a l'avinguda Puig i Cadafalch.

Al marge d'això, el certamen ja ha escollit el càntir de la fira, que enguany es tracta d'una peça etrusca en forma d'ànec que s'ha encarregat a una terrisseria de Còrdova. «Es tracta d'un càntir decorat completament a mà, que esperem que alci el vol i funcioni tant bé com els d'anys anteriors», va assenyalar Oriol Calvo, que malgrat la situació de crisi generalitzada confia que no afecti la tradicional mostra de ceràmica. «A principis dels noranta, quan hi va haver l'última gran crisi, per la fira van ser els millors anys tant pel que fa a vendes com pel nombre de visitants», diu, optimista, el director del museu argentoní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins