Societat

Reclamen el tancament de la central de Cofrents per l'“increment de risc sísmic”

Els Verds Ecopacifistes consideren que l'avaluació del risc ha de revisar-se després del terratrèmol ocorregut a Llorca

Asseguren que la central nuclear, del mateix tipus que Fukushima, està “obsoleta” i “amortitzada”

Els Verds Ecopacifistes han reclamat al govern espanyol el tancament de la central nuclear de Cofrents davant l'“increment de risc sísmic” i consideren que l'avaluació del risc ha de revisar-se després del terratrèmol ocorregut a Llorca ahir.

D'aquesta manera, la candidata a la Generalitat d'aquesta formació, Pura Peris, i el cap de llista a l'ajuntament de Múrcia per part dels Verds Ecopacifistes-Centristes, Joaquín Sánchez, en un comunicat, ha assegurat que la central nuclear està “obsoleta” i “amortitzada”.

D'altra banda, el candidat de Verds i Ecopacifistes a la ciutat de València, Alejandro Escribano, ha expressat la “preocupació” per l' “agreujament del risc sísmic”.

En aquest sentit, ha declarat que “nombrosos experts havien assenyalat que la central de Cofrents està situada en terrenys inundables i amb risc sísmic moderat”. No obstant això, “la nova situació posada de manifest pel terratrèmol de Llorca que ha sobrepassat el grau cinc de l'escala de Richter fa necessari que el Consell de Seguretat Nuclear es replantegi la situació de l'envellida central de Cofrents, el model de la qual coincideix amb la japonesa de Fukushima”, ha dit.

Escribano ha afegit que des de fa 40 anys --quan es va construir la central nuclear--, “la situació ha canviat, hi ha noves dades que cal tenir en compte en els registres estadístics sismològics i la nuclear de Cofrents ha deixat de ser segura, si és que alguna vegada va merèixer aquest epítet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Terrassa col·labora amb projectes d’ajuda a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES